Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

16.5.2019

Tehokkaimmat keinot kulutuksen päästöjen vähentämiseen ovat polttomoottorikäyttöisen yksityisautoilun vähentäminen ja kasvispainotteisempi ruokavalio.

29.4.2019

Tuore raportti antaa eväitä hallitusneuvotteluihin, sillä yritystukien uudistustarve tunnustetaan laajalti, mutta varsinaisista toimista ei edellisellä vaalikaudella päästy sopuun.

13.4.2015

Yhdysvalloissa lisätään tänä vuonna ennätyksellinen määrä uusiutuvan energian tuotantokapasiteettia ja suljetaan monta hiilivoimalaa, arvioi ajatuspaja Bloomberg New Energy Finance.

25.2.2015

EU-jäsenmaiden sähköverkot pyritään yhdistämään yhdeksi yhtenäiseksi sähkömarkkinaksi. Komissio esitteli keskiviikkona strategiansa niin sanotun energiaunionin perustamiseksi. Samalla julkistettiin unionin tavoitteet Pariisin ilmastosopimukseen.

20.2.2015

VTT:n johtava tutkija Pasi Vainikka varoittaa, että Suomi on vaarassa jäädä sivuun energiamurroksesta, jos se pysyttelee biokattiloiden tuottajana.

13.11.2014

Ilmasto on lämpenemässä 3,6 astetta ilman lisätoimenpiteitä, arvioi energiajärjestö IEA. Keskiviikkona julkistetussa World Energy Outlook 2014 -raportissa arvioidaan maailman olevan vahvasti kiinni fossiilisessa energiantuotannossa vielä vuonna 2040.

19.9.2013

<p>Kalojen intohimoiseksi puolustajaksi ryhtynyt näyttelijä Jasper Pääkkönen on suuntaamassa kritiikkiään vesivoiman ostajiin. Suomen yksi suurimmista sähkönkäyttäjistä on VR.</p>

13.6.2013

<p>Mitä teit viime viikon perjantaina aamukahdeksan ja iltapäiväkahden välisenä aikana? Jos käytit silloin kotonasi sähköä, voit onnitella itseäsi. Teit hyvät kaupat: sait kallista sähköä halvalla.</p>

28.5.2013

<p>Maapallon kylmillä alueilla on valtavasti tuulivoimapotentiaalia, arvioi VTT. Tutkimuslaitos selvitti tuulivoiman mahdollisuuksia kylmillä alueilla osana kansainvälistä markkinakatsausta.</p>

15.1.2013

<p>Kantaverkkoyhtiö Fingrid neuvottelee Venäjän kanssa kaksisuuntaisen sähkökaupan aloittamisesta, kertoo tiistaiaamun Kauppalehti. Tähän asti sähkö on virrannut vain Venäjältä Suomeen.</p>

Sivut


Myllyteatterin mainos

Vihreä Lanka 4/2019

Lue

Vihreä Lanka

4/19


Sisällysluettelo
Anna palautetta


Twitter

Graafisia maailmanselityksiä -teksti
Hiilen monta hintaa (Lasse Leipola / Iiro Törmä)

Kuva: Pekka Sauri