Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

4.10.2017

Fortumin Uniper-kauppa herätti viime viikolla keskustelun hiilikuplasta, eli siitä, liittyykö fossiilista energiaa tuottaviin yhtiöihin riski. Vihreän Langan podcastin vieraana Sitran johtava asiantuntija Janne Peljo.

8.12.2016

Vihreä Lanka kysyi neljältä suomalaiselta eläkevakuutusyhtiöltä, miten ne varautuvat hiilikuplariskiin. Edellisen kerran asiaa kysyttiin asiaa keväällä 2015, jolloin varautuminen oli vielä vähäistä.

28.5.2015

Guardianin mukaan Peabodyn toimitusjohtaja Greg Boyce sanoi viime syksynä hiilialan konferenssissa, että hiilienergian lisääminen olisi voinut helpottaa mahdollisen Ebola-rokotteen jakamista Afrikassa.

19.5.2015

IMF:n mukaan fosiilisten polttoaineiden käytöstä aiheutuvien haittojen rahallinen arvo on kasvussa ja suosittaa tukien leikkaamista.

11.5.2015

Joutsenmerkkiä hallinnoivan yhtiön toimitusjohtaja arvioi, että kriteereissä voidaan vaatia vastuullista omistajaohjausta ja kannustaa vihreän ympäristöteknologian kehittämiseen ja käyttöön.

19.3.2015

Maailmalla jotkut eläkerahastot ovat luopuneet fossiilisista sijoituksistaan. Vihreän Langan kyselyn perusteella Suomessa ei ole tekeillä tällaista periaatteellista linjausta, vaikka hiilikuplan riskit ovat kuitenkin yhtiöiden tiedossa.

18.3.2015

Brittilehti Guardian käynnisti maanantaina kampanjan, jonka tavoitteena on saada kaksi suurta hyväntekeväisyysrahastoa, Wellcome Trust ja Bill and Melinda Gates Foundation, luopumaan maailman suurimpiin fossiilisia polttoaineita tuottaviin yrityksiin tekemistään sijoituksista.

5.3.2015

Monissa Pohjoismaissa ollaan luopumassa eläkevarojen sijoittamisesta fossiilisiin energiayhtiöihin. Ruotsissa ja Norjassa on jo tehty päätöksiä ja Tanskassa alkoi tällä viikolla jäsenäänestys.

17.2.2015

Maanantaina jätetyn aloitteen mukaan Tampereen tulisi siirtää vaiheittain muun muassa Fortumiin ja Neste Oiliin sijoittamansa rahat kestävempiin sijoituskohteisiin.

12.2.2015

Fossiilisia polttoaineita tuottavat yritykset ovat alkaneet ottaa vakavasti niitä vastustavan kansalaisliikkeen. Muun muassa kansainvälinen 350.org-järjestö on kannustanut vetämään sijoituksia pois fossiilisesta energiasta.

Sivut