Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019


23.4.2018

”Samat henkilöt esiintyvät verotuksen asiantuntijoina valiokunnissa ja sivutöinään konsultoivat asiakkaita verosuunnittelussa”, sanoo aihetta tutkiva Santtu Raitasuo Helsingin yliopistosta.

6.11.2017

EU on ollut hidas suitsimaan veronkiertoa. "Olisi tärkeää sulkea EU:n sisäiset veroparatiisit", sanoo europarlamentin varapuheenjohtaja Heidi Hautala (vihr).

4.4.2016

Tutkivat journalistit ovat paljastaneet laajaa verosuunnittelua ja veronkiertoa Panaman veroparatiisissa. Toivottavasti tämä pakottaa myös Suomen hallituksen tarttumaan verovälttelyyn.

22.10.2015

Perusporvarihallitus on julkaissut epäpoliittisen listan ongelmallisista EU-laeista. Mukana on muun muassa ehdotus maakohtaisesta veroraportoinnista, joka vaikeuttaisi veronkiertoa.

18.9.2015

"Täysimääräisillä yritysveroilla voitaisiin korvata moneen kertaan hallituksen kaavailemat palkanleikkaukset terveydenhuollon ja kaupan alan naisilta sekä vuorotyöläisiltä”, kirjoittaa kansanedustaja Timo Harakka (sd).

19.2.2015

Euroopan parlamentti yrittää päästä kiinni verovälttelyyn, jota jotkin jäsenmaat ovat harjoittaneet suuryritysten kanssa. Parlamentti päätti viime viikolla perustaa erityisvaliokunnan tutkimaan jäsenmaiden epämääräisiä verosopimuksia.

23.1.2015

Valiokunnan tehtävänä olisi tutkia jäsenmaiden tekemiä salaisia verosopimuksia ja selvittää, ovatko ne sopusoinnussa valtionapuun ja läpinäkyvyyteen liittyvän EU-lainsäädännön kanssa.

5.5.2014

<p>Kansalaisjärjestö Finnwatchin mukaan SDP, vasemmistoliitto ja vihreät kannattavat selkeimmin lainsäädännön tiukentamista verojen välttelyn vaikeuttamiseksi.</p>

4.12.2013

Vihreä europarlamentaarikko Satu Hassi vaatii toimia ylikansallisen veronkierron kitkemiseksi. Hän muistuttaa, että EU-maat menettävät veronkierron vuoksi arviolta 1 000 miljardia euroa vuodessa.


Viite