Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

26.9.2019

Yhteiskunnalliset luokkaerot näkyvät äänestyspäätöksissä paljon aiemmin luultua dramaattisemmin. Tuoreen tutkimuksen mukaan erityisen suuria erot ovat eri tasoisesti koulutettujen suomalaisten nuorten välillä.

14.6.2019

Virallinen Suomi ihmettelee, miksi nuoret eivät kiltisti ja pontevasti kulje sitä polkua pitkin, joka on toiminut sotien jälkeisen ajan: koulu, työelämä, perhe ja asuntolaina. Mutta tässä asiassa viisaus ei asu ministeriöissä.

19.2.2019

Jos 15-vuotias ilmastolakkoilija Atte Ahokas saisi äänestää, hän valitsisi ehdokkaan, joka lupaisi radikaalimpia päästövähennyksiä lyhyimmässä ajassa. Nyt Ahokas luottaa lakkoiluun ja sosiaaliseen mediaan.

12.10.2017

Työryhmän mukaan nykyjärjestelmän ongelmat liittyvät siihen, että nykyisin nuorten toimeentuloa turvataan neljällä erilaisella järjestelmällä: työmarkkinatuella, toimeentulotuella, opintotuella ja sairausperusteisilla toimeentuloturvaetuuksilla.

1.12.2014

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden järjestö Vino valitsi viikonloppuna Saara Ilvessalon ja Ozan Yanarin puheenjohtajikseen. He asettavat tavoitteikseen muun muassa perustulon ajamisen sekä sen, että ensi vuonna eduskuntaan valittaisiin ensimmäisen vinolaiset kansanedustajat.

14.3.2014

<p>Suomalaiset nuoret voivat saada tukea työnhakuun toisista EU-maista. Mutta minkä vuoksi sitä pitää hakea Ruotsin työvoimaviranomaisen sähköisen palvelun kautta?</p>

1.10.2013

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto Vino vastustaa hallituksen aikeita kasvattaa ylioppilastutkinnon painoarvoa korkeakouluihin pääsemisessä.

2.9.2013

<p>Yleistä asevelvollisuutta vastustavan kansalaisaloitteen takana on joukko kansalaisjärjestöjä kuten Sadankomitea ja Aseistakieltäytyjäliitto sekä useita tunnettuja suomalaisia.</p>

31.5.2013

<p>”Opettajissa on eroja. Mielestäni nykyinen opettaja ei saa luokkaa hiljentymään aivan samalla tavoin kuin edesmennyt opettaja, joka sai pelkällä katseellaan luokkaan työrauhan. Hän vain katsoi, ja luokka hiljeni.”</p>

1.3.2013

<p>Euroopan unioni seuraa Suomen ja Ruotsin mallia ja ottaa käyttöön nuorisotakuun. Asiasta päätettiin torstaina pidetyssä ministerineuvoston kokouksessa.</p>

Sivut

Vihreä Lanka 3/2019

Lue

Vihreä Lanka

3/19


Sisällysluettelo
Anna palautetta


Twitter

Graafisia maailmanselityksiä -teksti
Hiilen monta hintaa (Lasse Leipola / Iiro Törmä)

Kuva: Pekka Sauri