Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

7.6.2019

Vihreiden johtotehtäviin pyrkivistä puolet suhtautuu varovaisen myötämielisesti siihen, että puhtaamman liikenteen saavuttamiseksi tarvitaan lisää kaivoksia.

16.5.2019

Tehokkaimmat keinot kulutuksen päästöjen vähentämiseen ovat polttomoottorikäyttöisen yksityisautoilun vähentäminen ja kasvispainotteisempi ruokavalio.

13.11.2018

Vaikka nykyiset ja suunnitellut päästövähennykset toteutuisivat, energiaa kuluisi raportin mukaan 2040 noin neljännes nykyistä enemmän.

2.10.2018

Neste Oilin Kaisa Hietala sanoo, että uusiutuvat polttoaineet ovat nopein keino vähentää liikenteen päästöjä. Lehtori Vesa Linja-aho ei kaipaa uusia tukia sähköautoille, sillä tekniikan kehittyminen ajaa muutosta eteenpäin.

4.2.2015

Sähköautoilu nostetaan komission linjapaperissa tärkeimmäksi keinoksi vähentää liikennepäästöjä. Biopolttoaineet on havaittu ympäristövaikutuksiltaan ja kustannuksiltaan heikoksi vaihtoehdoiksi.

19.1.2015

Sähköauto voi olla paitsi ratkaisu liikennepäästöihin myös työkalu sähköverkon kuormituksen tasaamiseen tuotantotasoltaan vaihtelevan aurinko- ja tuulivoiman yleistyessä. Kymmenten eurooppalaiset toimijoiden yhteishankkeessa kehitettiin myös sähköauton ja lataustolpan välistä kommunikaatiota.

15.5.2014

<p>Espoossa kokeillaan ensi vuonna sähköbussien lataamista pysäkeillä. Esimerkiksi jo kahden minuutin latauksella voi ajaa jopa kahdeksan kilometrin matkan.</p>

14.5.2014

<p>Sähköautojen kalleus ja tekniset ominaisuudet hidastavat edelleen uusien autojen käyttöönottoa. Suurimpana haasteena pidetään sähköautojen akun kestävyyttä. Suomessa on noin 500 sähköautoa ja 60 latausasemaa. </p>

11.2.2014

Päästövähennyksiä tavoitteleva Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa kokeilee ilmaisen latauksen tarjoamista sähköautolla ajaville työntekijöilleen. Ensimmäinen kolme kuukauta maksoi 148 dollaria ja vähensi päästöjä lähes seitsemän tonnia.

2.1.2014

<p>Suomessa rekisteröitiin viime vuonna ainoastaan 50 sähköautoa. Määrä on yhden pienempi kuin vuotta aiemmin. Asia käy ilmi Trafin torstaina julkaisemista tilastoista.</p>

Sivut


Viite

Vihreä Lanka 4/2019

Lue

Vihreä Lanka

4/19


Sisällysluettelo
Anna palautetta


Twitter

Graafisia maailmanselityksiä -teksti
Hiilen monta hintaa (Lasse Leipola / Iiro Törmä)

Kuva: Pekka Sauri