Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

8.12.2018

Ilmastomarssilla vaadittiin fossiilisten polttoaineiden jättämistä maahan ja ilmasto-oikeudenmukaisuutta.

15.8.2018

EU:n ilmastopolitiikka ei suojele unionin kansalaisia ilmastonmuutoksen vaikutuksilta, väittää perheiden ja järjestöjen koalitio, joka vei EU:n oikeuteen.

6.8.2018

Joulukuun ilmastokokouksessa päätetään, miten Pariisin juhlapuheet alle kahden asteen lämpenemisestä toteutetaan. Siitä tulee vaikeaa.

17.11.2017

Valtaosa kansainvälisten ilmastokokousten osallistujista ei osallistu varsinaisiin neuvotteluihin. Esimerkiksi Suomesta Bonniin on matkannut varsinaisten neuvottelijoiden lisäksi muun muassa toimittajia, tutkijoita, poliitikkoja sekä erilaisten etujärjestöjen edustajia.

13.10.2017

Kansalaisjärjestöt Open Knowledge Finland ja Avoin ministeriö ovat julkistaneet kansalaisaloitteen, joka pyrkii tekemään lobbauksen läpinäkyväksi. Neljän vuoden taistelussa on ollut absurdejakin piirteitä, kertovat tekijät.

15.5.2015

Intia on perunut tuhansien kansalaisjärjestöjen luvat ottaa vastaan ulkomaista rahoitusta. Esimerkiksi Intian Greenpeacen toiminta on vaarassa katketa, sillä sen rahat loppuvat kesäkuun alussa.

17.9.2014

Suomen pyöräilijöille on perustettu kansallinen etujärjestö. Tampereella viikonloppuna perustettu Pyöräliitto kertoo tiedotteessaan edistävänsä pyöräilyä ja pyöräjärjestöjen yhteistyötä sekä toimivansa pyöräilijöiden valtakunnallisena etujärjestönä.

27.5.2014

<p>Kyseessä olivat alaikäisten fanien perustamat kannatussivut. Suomen Unicef on ollut yhteydessä lapsiin ja heidän vanhempiinsa ja tilit ja sivu on suljettu.</p>

6.9.2011

Ympäristöjärjestö Greenpeace sanoo, ettei palmuöljyä tai muita kasviöljyjä ole mahdollista tai tarpeellista käyttää kestävästi laajamittaiseen polttoaineiden valmistukseen.

15.3.2011

<p>Satojen suomalaisten odotetaan osallistuvan tänään tiistaina pidettävään ydinvoiman vastaiseen kynttilämielenosoitukseen.</p>

Sivut

Vihreä Lanka 3/2019

Lue

Vihreä Lanka

3/19


Sisällysluettelo
Anna palautetta


Twitter

Graafisia maailmanselityksiä -teksti
Hiilen monta hintaa (Lasse Leipola / Iiro Törmä)

Kuva: Pekka Sauri