Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

11.9.2019

Kansainvälinen tutkijaryhmä varoittaa, että kestävällä kehityksellä on merkittäviä esteitä. Ryhmän suomalaisjäsen professori Eeva Furman pitää huolestuttavana, että joissain asioissa on menty taaksepäin.

16.5.2019

Tehokkaimmat keinot kulutuksen päästöjen vähentämiseen ovat polttomoottorikäyttöisen yksityisautoilun vähentäminen ja kasvispainotteisempi ruokavalio.

10.5.2019

Lihansyöntiä vähentämällä voidaan saavuttaa merkittäviä päästövähennyksiä. Kotimaisen maatalouden ei tarvitse kärsiä, eikä ravintosuosituksista tinkiä.

28.3.2019

Lihankulutuksen iso kuva on ennallaan: naudanlihaa kuluu jokseenkin entiseen malliin, sianlihan kulutuksen lasku jatkuu ja siipikarjan lihaa syödään enemmän kuin koskaan aiemmin.

9.11.2018

Me Vihreässä Langassa olemme sitä mieltä, että lihansyöntiä on vähennettävä. Mutta miten lihansyönnin vähentäminen onnistuu ja miten helppoa se on? Tällaisia kokemuksia Langan toimittajilla on.

13.9.2018

Maistelimme, millä lehmälähtöisen aamiasjogurtin voisi korvata. Soijavalmisteet maistuivat toimitukselle kaurasta tehtyjä paremmin.

20.6.2018

”Kuluttaminen on suorassa yhteydessä elintasoon ja siksi kynnys sen suitsimiseen on korkea.”

24.4.2018

EU:n maatalouspolitiikka vaikuttaa siihen, mitä sadat miljoonat eurooppalaiset syövät. Kurkistimme tulevaisuuteen. Miten lähivuosien linjaukset näkyvät ruokakoreissamme?

23.11.2017

Presidentti Sauli Niinistö kertoi syövänsä lihaa kerran viikossa. Vihreä Lanka selvitti, kuinka paljon muut presidenttiehdokkaat syövät lihaa.

27.10.2017

Lihattoman lokakuun alulle pannut Leo Stranius on tyytyväinen, että vegaanisia tuotteita on runsaasti saatavilla, mutta harmittelee sitä, että ne ovat vielä melko kalliita.

Sivut


Viite

Vihreä Lanka 4/2019

Lue

Vihreä Lanka

4/19


Sisällysluettelo
Anna palautetta


Twitter

Graafisia maailmanselityksiä -teksti
Hiilen monta hintaa (Lasse Leipola / Iiro Törmä)

Kuva: Pekka Sauri