Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

19.1.2018

Lääkärin vuoden loppuun määräämällä sairauslomalla olevalle pääkaupunkilaiselle kerrottiin te-toimistosta, että aktiivimallin vaatimukset koskevat myös tätä. Kela vahvistaa ongelman olemassaolon.

19.1.2018

Helsingin Sanomat ja Aamulehti julkaisivat loppuviikosta merkittävästi toisistaan eroavat presidentinvaaligallupit. Emeritusprofessori Pertti Suhosen mukaan heikosti avatut gallupit nakertavat luottamusta mielipidetiedusteluihin.

18.1.2018

Suomi voi leveillä uusiutuvan energian luvuillaan ja päästövähennyksillään, mutta todellisuus savuisempi. Suomalaisen keskipäästöt ovat yhä EU-kärkeä.

17.1.2018

Vihreä Lanka seurasi Tulevaisuuden lupauksia -vaalipaneelin ja kokosi sen pohjalta tiivistelmän presidenttiehdokkaiden ilmasto- ja kehitysyhteistyönäkemyksistä.

16.1.2018

Presidentti päättää pitkälti siitä, millainen Suomen rooli on maailmalla. Halutessaan hän voisi vauhdittaa kehitys- ja ilmastopolitiikkaa.

15.1.2018

Istuvan presidentin haastaminen on ollut näissä presidentinvaaleissa erityisen hankalaa. Toinen kierros on silti mahdollinen, arvioi tutkimuspäällikkö Juho Rahkonen.

15.1.2018

Lääkäri Tilman Ruff perusti ydinaseita vastustavan järjestön, joka palkittiin Nobelin rauhanpalkinnolla. Ruffin mukaan Suomen on valittava historian oikea puoli ja allekirjoitettava ydinasekieltosopimus.

11.1.2018

Jäikö #metoo Suomessa vertaistueksi vai muuttiko kampanja keskustelukulttuuria?

11.1.2018

Professori Eeva Furman on yksi 15 tutkijasta, joiden tehtävänä on antaa eväitä siihen, miten kunnianhimoiset kestävän kehityksen tavoitteet saavutetaan.

29.12.2017

Voimakkaat ja yllättävät mielipiteet nousivat Vihreän Langan vuoden luetuimpien juttujen kärkeen. Kaikkein luetuimmaksi nousi Minna Rajainmäen suorapuheinen essee vapaaehtoistyöstä turvapaikanhakijoiden parissa.

Sivut

Vihreä Lanka 7/2017

Lue

Vihreä Lanka

7/17


Sisällysluettelo
Anna palautetta


Twitter

Graafisia maailmanselityksiä -teksti
Autot parkissa ja liikenteessä (Lasse Leipola / Iiro Törmä)

Kuva: Pekka Sauri