Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

22.3.2018

Kansainvälisen suojelun saaminen Suomesta on vaikeutunut huomattavasti, osoittaa tuore tutkimus. Tutkijat pitävät Maahanmuutoviraston linjan tiukentumista oikeusvaltioperiaatteelle ongelmalliseksi.

5.1.2018

Ihmisoikeusinstituutin johtaja Elina Pirjatanniemi johtaa selvitystä ulkomaalaislain muutoksista. ”Viesti, ettei meillä saa olla vetovoimatekijöitä, näkyy vahvana.”

11.12.2017

”Vetovoimatekijöiden karsiminen on ollut hallituksen maahanmuuttopolitiikan ydin. Siksi on vaikea muistaa, että Suomi itse asiassa toivoo ihmisten muuttavan tänne.”

3.8.2017

”Eikö ole sympaattista, että ympäristöjärjestö istuttaa Israeliin uutta metsää? Mutta, mitä, jos sama järjestö tuhoaa palestiinalaisten koteja?”

3.8.2015

YK:n päämajassa New Yorkissa saatiin viikonloppuna sovittua uusista koko maailmaa koskevista kestävän kehityksen tavoitteista. Tavoitteiden keskeinen ajatus on, että kaikkialla maailmassa tarvitaan kestävää kehitystä – tasapaino on löydettävä köyhien maiden liian alhaisen elintason ja rikkaiden maiden liian korkean elintason välillä.

12.6.2015

Hallitus esittää EU:ssa salonkikelpoista ottamalla vastaan Välimeren turvapaikanhakijoita. Uusilla tulijoilla korvataan pakolaiskiintiötä.

8.1.2015

Euroopan neuvoston ihmisoikeusvaltuutetun virka perustettiin Suomen aloitteesta, mutta Suomen hallitus ei noudata valtuutetun suosituksia.

12.12.2014

Tutkijat, palkansaajat, maanviljelijät, naiset ja nuoret ollaan niputtamassa yhteen kansalaisyhteiskunnaksi, jolloin on vaarana, etteivät kaikki ryhmät saa ääntänsä kuuluviin.

28.11.2014

Äänestystä jännitettiin myös Helsingin keskustassa sijaitsevassa ravintola DTM:ssä, jonne oli järjestetty kisastudio sekä viittomankielinen tulkkaus. Äänestystä seurasi parinkymmenen hengen joukko.

31.10.2014

Ulkomaalaisten marjanpoimijoiden asemaa tutkineen selvitysmiehen ja vähemmistövaltuutetun mukaan työsuhteisuus ratkaisisi monta ongelmaa. Sitä ei ole kuitenkaan tulossa.

Sivut