Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

8.11.2019

Vihreä Lanka haastatteli 2015 kolmea Helsingin yliopiston tutkijaa ja kysyi heiltä, miten leikkaukset vaikuttivat heidän töihinsä. Nyt tavoitimme samat tutkijat uudelleen.

8.11.2019

Vihreä Lanka haastatteli 2015 kolmea Helsingin yliopiston tutkijaa ja kysyi heiltä, miten leikkaukset vaikuttivat heidän töihinsä. Nyt tavoitimme samat tutkijat uudelleen.

8.11.2019

Suomalainen yliopisto on sivistystä kansalle. Viime vuosina siitä on yritetty leipoa amerikkalaistyylistä eliittitehdasta. Samalla rahoitusta on leikattu rajusti. Professori Jaakko Hämeen-Anttila lähti neljä vuotta sitten Skotlantiin. Palaako hän nyt, kun leikkauspolitiikasta luovutaan?

26.2.2019

Vihreiden mielestä korkeakouluopiskelu ei saa olla kiinni varallisuudesta.

28.3.2018

”Nuorten patistaminen nopeampiin opintoihin saattaa tuottaa täsmälleen päinvastaisia tuloksia.”

13.6.2017

Skotlantilainen tutkimuslaitos varoittaa, että koulutukseen kohdistuvat leikkaukset heijastuvat kokoaan suurempina kansantalouteen ja mitätöivät toivotun säästövaikutuksen.

13.11.2014

Vihreät nousivat Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan edustajiston suurimmaksi poliittiseksi ryhmäksi marraskuun alun vaaleissa. Vihreät saivat ylioppilaskunnan ylimpään päättävään elimeen, 60-paikkaiseen edustajistoon, kahdeksan edustajaa.

6.9.2012

<p>Tieteentekijät ihmettelevät, miksei uutta talouskasvua kaipaava hallitus anna nykyistä enempää rahaa koulutukseen ja tutkimukseen. Vihreän Langan yliopistoille tekemän kyselyn perusteella säästöt tuntuvat yliopistoissa hyvin eri tavoilla.</p>

27.9.2011

<p>Sähköturvallisuuden edistämiskeskus STEK on lahjoittanut yli miljoona euroa suomalaisten yliopistojen työlle energiatehokkuuden ja sähköturvallisuuden hyväksi.</p>

5.7.2011

<p>Opiskelijoille kesä ei ole loman vaan stressin aikaa, toteaa Helsingin yliopiston ylioppilaskunta HYY kannanotossaan. Opiskelijat työskentelevät kesän aikana jopa yli 40 tuntia viikossa – jos onnistuvat töitä löytämään.</p>

Sivut


Myllyteatterin mainos

Vihreä Lanka 4/2019

Lue

Vihreä Lanka

4/19


Sisällysluettelo
Anna palautetta


Twitter

Graafisia maailmanselityksiä -teksti
Hiilen monta hintaa (Lasse Leipola / Iiro Törmä)

Kuva: Pekka Sauri