Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

22.5.2015

Ilmastolain toimeenpano aloitetaan ympäristöministeriön tiedotteen mukaan jo tällä vaalikaudella keskipitkän aikavälin ilmastopolitiikan suunnitelman laatimisella.

6.3.2015

Eduskunta on hyväksynyt ilmastolain äänin 150–33. Kyseessä on puitelaki, jonka on määrä tuoda ilmastopolitiikkaan jatkuvuutta ja läpinäkyvyyttä. Laki myös vakiinnuttaa ilmastopaneelin aseman politiikkaa tukevana asiantuntijaelimenä.

25.2.2015

Perussuomalaiset ovat jäämässä yksin vastustamaan ilmastolakia, joka etenee seuraavaksi äänestykseen.

25.2.2015

Selvimmät erot löytyivät muun muassa puolueiden suhteutumisessa turpeeseen. Sen sijaan esimerkiksi kivihiilestä luopumista kannatettiin laajalti.

19.2.2015

Ilmastolaki on vihreiden hallituskauden vielä paikalleen kiinnittämätön kruununjalokivi. Hallitusneuvotteluissa keskeiseksi tavoitteeksi naulattu lain läpimeno vaikutti vielä muutama kuukausi sitten pässinlihalta.

18.2.2015

Ilmastolaki koskeva mietintö hyväksyttiin keskiviikkona eduskunnan ympäristövaliokunnassa. Myös oppositiossa istuva keskusta tuki hallituksen esitystä ympäristövalikunnassa, joten ainoastaan perussuomalaiset vastustivat lakia.

11.6.2014

<p>Ilmastolakiesitys lähtee seuraavaksi käsiteltäväksi ympäristövaliokuntaan, jolle perustuslaki-, liikenne- ja viestintä-, maa- ja metsätalous- ja talousvaliokunta antavat lausuntonsa.</p>

5.6.2014

Hallitus hyväksyi torstaisessa yleisistunnossaan useita vihreille tärkeitä esityksiä. Ehkä odotetuin oli hallitusohjelmaankin kirjatun ilmastolain lähettäminen eduskuntaan. Lain on määrä tuoda jatkuvuutta ilmastopolitiikkaan.

21.5.2014

<p>Hallituksen energia- ja ilmastopolitiikan ministeriryhmä on sopinut ilmastolain sisällöstä ja lain on määrä tulla hallituksen esityksenä eduskuntaan jo lähiviikkoina.</p>

7.5.2014

Suomalaisista 67 prosenttia ”haluaisi Suomen hallituksen toimivan painokkaammin ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi”. Vain viisi prosenttia kansasta on sitä mieltä, ettei ilmastonmuutoksen torjuminen ole tärkeää.

Sivut


Viite

Vihreä Lanka 4/2019

Lue

Vihreä Lanka

4/19


Sisällysluettelo
Anna palautetta


Twitter

Graafisia maailmanselityksiä -teksti
Hiilen monta hintaa (Lasse Leipola / Iiro Törmä)

Kuva: Pekka Sauri