Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

13.10.2017

Metsästys ja kalastus -lehden Metsänneito-blogia kirjoittavalle Riikka Hurskaiselle metsästys on elämäntapa, jolla saa eettistä lihaa. Eläinten oikeuksien puolesta toimivan Sami Säynevirran mielestä metsästäminen on epäeettistä, sillä tarkoituksena on eläimen tappaminen.

1.4.2015

Luonto-Liitto on kannellut suden kannanhoidollisesta metsästyksestä Euroopan komissiolle. Kantelun mukaan metsästys rikkoo unionin luontodirektiiviä perusteluiltaan ja toteutukseltaan.

5.3.2015

Susien kannanhoidollinen metsästys ei näytä ennakkotietojen perusteella onnistuneen suunnitellusti. Jahdissa oli tarkoitus tappaa nuoria susia, joiden epäillään aiheuttavan vahinkoa kotieläimille.

20.2.2015

"Minä ja Kontro olemme ensimmäistä kertaa historiassa yhtä mieltä."

15.1.2015

Suomen susikanta ei vielä kestä kannanhoidollista metsästystä, jota ehdotetaan susikannan hoitosuunnitelmaan, varoittavat ympäristöjärjestöt.

18.12.2014

Suomessa siirrytään suojeluperusteisesta susipolitiikasta "sosiaalisesti kestävään" kannanhoitoon, kuten jo vuosi sitten laaditussa suurpetopolitiikan kehittämisarvioinnissa kaavailtiin.

2.6.2014

<p>Päätös syntyi ministeriössä, kun metsähanhen metsästysaikoihin kahtena viime vuotena tehdyt rajoitukset eivät olleet pysäyttäneet kannan heikkenemistä.</p>

27.3.2014

”Jotta Lapin sudet säilyisivät hengissä, maa- ja metsätalousministeriön valmistelemassa susikannan hoitosuunnitelmassa tulee ottaa aidosti kantaa Lapin tilanteeseen susikannan elvyttämiseksi”, Luonto-Liiton susiryhmän Lappi-vastaava Jaana Julin sanoo.

11.2.2014

<p>RKTL kertoi jo viime kuussa, että palvelu suljetaan päivitystöiden vuoksi tämän kuun lopussa. Nyt laitoksessa harkitaan, avataanko sitä syksyllä enää uudestaan.</p>

12.12.2013

<p>160 000 euron summaan sisältyy ”metsästysjärjestöjen ympäristö- ja luonnonsuojelutyö”. Ministeriön mukaan tällaiseen toimintaan ei ole ilmeisesti aiemmin annettu rahaa ympäristöministeriöstä.</p>

Sivut


Myllyteatterin mainos

Vihreä Lanka 4/2019

Lue

Vihreä Lanka

4/19


Sisällysluettelo
Anna palautetta


Twitter

Graafisia maailmanselityksiä -teksti
Hiilen monta hintaa (Lasse Leipola / Iiro Törmä)

Kuva: Pekka Sauri