Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

1.11.2019

Tänään perjantaina tutkija Kaisa Raatikainen julkaisi blogissaan suuntaa-antavan laskelman, jonka perusteella murto-osa nykyisestä nautamäärästä riittäisi pitämään perinnebiotoopit laidunnettuna.

25.6.2019

”Erinomainen esimerkki hyvän toimittajan kyvystä kiteyttää vaikeita ja monimutkaisia kehityskulkuja ymmärrettävään muotoon.”

20.2.2019

”Kaikki rakentaminen vaikuttaa siihen, että luontoa tuhoutuu. Emme kiinnitä siihen huomiota, koska olemme innoissamme uudesta kesämökistä tai moottoritiestä. Emme muista, että paikalta väistyi metsä”, ekologian professori Janne Kotiaho sanoo.

11.10.2018

Sipilä ei halua perääntyä hakkuumääristä. Sen sijaan hän haluaa, että Suomeen istutetaan uutta metsää. ”Ei tule metsää, tulee puupeltoa”, kritisoi Pertti Salolainen.

28.1.2013

<p>Muun muassa lintujen, nisäkkäiden, putkilokasvien, sammalien ja jäkälien monimuotoisuus köyhtyy kiihtyvällä tahdilla Suomen luonnossa. Asia käy ilmi uhanalaisuusindeksistä, joka on laskettu nyt ensimmäistä kertaa Suomessa.</p>

10.1.2013

Ilmastonmuutoksen uskotaan heikentävän luonnon monimuotoisuutta, mutta myös sen arvioimisesta on tulossa paljon aiempaa vaikeampaa. Ongelmallisimpia ovat tilanteet, jossa suurta lajijoukkoa seurataan yhdellä vuotuisella seurantakerralla.

1.6.2012

<p>Luonnon monimuotoisuus on WWF:n Living Planet -indeksillä mitattuna pudonnut 40 prosenttia viimeisen 40 vuoden aikana. Samaan aikaan maanosan ekologinen jalanjälki on alkanut kasvaa nopeasti ja nykytahdilla se kaksinkertaistuu vuoteen 2040 mennessä.</p>

13.3.2012

Luonnon monimuotoisuuden pelastaminen maksaa 300 miljardia dollaria vuodessa seuraavien kahdeksan vuoden ajan. Määrä on uutistoimisto Reutersin mukaan noin kymmenen kertaa enemmän kuin mitä hallituksen nykyisin tarkoitukseen käyttävät.

12.4.2011

<p>Britanniassa istutetaan "kukkaisteitä" ympäri maata, jotta mehiläiset ja muut tärkeät hyönteispölyttäjät saisivat paremman elinympäristön. Heikko ravinto, torjunta-aineet ja taudit ovat mehiläisten ahdingon taustalla, arvioi tutkija.</p>

27.1.2011

<p>Vielä ennen joulua luontopiirit iloitsivat siitä, että eduskunta palautti Metsähallituksen luontopalveluille rahat, jotka siltä oli budjettiesityksessä viety. Puuttumaan jäi kuitenkin 1,5 miljoonaa euroa.</p>

Sivut


Myllyteatterin mainos

Vihreä Lanka 4/2019

Lue

Vihreä Lanka

4/19


Sisällysluettelo
Anna palautetta


Twitter

Graafisia maailmanselityksiä -teksti
Hiilen monta hintaa (Lasse Leipola / Iiro Törmä)

Kuva: Pekka Sauri