Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

5.11.2019

Terhi Lehtonen näki Brysselissä Suomen nousun ilmaston kärkimaaksi. Nyt hän on muuttamassa puheita teoiksi ympäristöministeriön valtiosihteerinä.

6.8.2019

Kansalliselta ilmastopaneelilta toivotaan tieteellistä synteesiä siitä, miten ilmastohaasteen ratkaisu linkittyy muihin yhteiskunnallisiin kehityshaasteisiin, mitkä ovat synergiat ja ristiriidat muiden kestävän kehityksen tavoitteiden kanssa ja mistä on tehty vähähiilinen kiertotalous.

4.6.2019

Mikkosen salkku on erityisen painava, sillä siihen kuuluu ilmastotoimien koordinointi kaikkien ministeriöiden kesken. Sisäministeriksi valittu Maria Ohisalo muistutti, että ilmastonmuutos on myös turvallisuuskysymys.

18.1.2019

”Viime viikot osoittavat, että aktiivisilla kansalaisilla on kaivoskeskustelussa tärkeä rooli.”

26.5.2015

WWF:n pääsihteeri Liisa Rohwederin mukaan ympäristöministeriön lakkauttaminen oli paljon suurempi uhka kuin ympäristöministerin tehtävien yhdistäminen jonkun toisen ministeriön tehtäviin.

25.5.2015

Ympäristöjärjestöt keräävät pikavauhtia nimiä vetoomukseen, jolla pyydetään hallitustunnustelija Juha Sipilää säilyttämään itsenäinen ympäristöministeriö. Käynnissä olevissa hallitusneuvotteluissa on määrä vähentää ministerien ja ministeriöiden määrää.

20.5.2015

”Suomen luonto tarvitsee nyt puolustajaa enemmän kuin koskaan”, Suomen luonnonsuojeluliiton suojelupäällikkö Leo Stranius sanoo.

23.4.2015

Millainen on uusi hallitus ja millaista ympäristöpolitiikkaa se tekee? Keskusta voitti odotetusti vaalit ja perussuomalaiset hävisi vain vähän. Sdp sai pahan löylytyksen, ja myös vasemmistoliiton vaalitulos oli surkea.

31.3.2015

Kolme entistä ympäristöministeriä, vihreiden Pekka Haavisto, Satu Hassi ja Ville Niinistö, ovat huolissaan ympäristöhallinnon ja luonnonsuojelun tulevaisuudesta Suomessa.

25.8.2014

Maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo haluaa Maaseudun Tulevaisuuden mukaan keskustelua maa- ja metsätalous- sekä ympäristöministeriön siirtämisestä "saman katon alle".

Sivut

Vihreä Lanka 4/2019

Lue

Vihreä Lanka

4/19


Sisällysluettelo
Anna palautetta


Twitter

Graafisia maailmanselityksiä -teksti
Hiilen monta hintaa (Lasse Leipola / Iiro Törmä)

Kuva: Pekka Sauri