Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

27.10.2017

Lihattoman lokakuun alulle pannut Leo Stranius on tyytyväinen, että vegaanisia tuotteita on runsaasti saatavilla, mutta harmittelee sitä, että ne ovat vielä melko kalliita.

13.10.2017

Metsästys ja kalastus -lehden Metsänneito-blogia kirjoittavalle Riikka Hurskaiselle metsästys on elämäntapa, jolla saa eettistä lihaa. Eläinten oikeuksien puolesta toimivan Sami Säynevirran mielestä metsästäminen on epäeettistä, sillä tarkoituksena on eläimen tappaminen.

3.5.2017

Suomalaisten lihansyöntiä ei kasvisruokatrendi hetkauta. Lihaa syötiin viime vuonna ennätyksellisen paljon.

5.2.2017

Mitä pihvinkasvattajat ajattelevat kasvissyöjistä? Tällaista on Pihvikarjaliiton seminaarissa.

18.4.2016

Lihaa syödään Suomessa entistä enemmän. Viime vuoden alustavien lukujen mukaan erityisesti siipikarjanlihan kulutus jatkaa kasvuaan.

10.1.2014

<p>Maailmassa teurastetaan vuosittain 58 miljardia kanaa, 2,8 miljardia ankkaa ja 1,4 miljardia sikaa. Tällaiseen arvioon on päätynyt saksalainen Heinrich Böll -instituutti Meat Atlas 2014 -raportissaan.</p>

14.11.2012

Niittyliha on vähitellen tulossa myös Suomen kauppoihin. WWF ja metsätalouden kehittämiskeskus Tapio virittelevät parhaillaan eläintuottajien kanssa kriteerejä luonnonlaidunlihan tuotannolle.

20.7.2011

<p>Ei ole samantekevää, millaisia proteiineja syö, jos haluaa vaikuttaa ilmastonmuutokseen ja pysyä terveenä, selviää Environmental Working Groupin tutkimuksesta. Eri lihalaaduistakin syntyy eri verran kasvihuonekaasuja.</p>

19.10.2010

<p>Terveydelle suositeltava määrä lihaa on tuoreen raportin mukaan korkeintaan 210 grammaa viikossa. Jos suositusta noudatettaisiin, tuhannet britit eläisivät pidempään.</p>

21.7.2010

<p>Brittiläisen Imperial <span>College Londonin tutkijat havaitsivat, että ahkerat lihansyöjät lihoivat viiden vuoden testijakson aikana enemmän kuin vähemmän lihaa syövät, vaikka ravinnosta saatu energiamäärä oli sama.</span></p>

Sivut