Kaaliwokki
22.3.2010 9.16
Saara Törmä
Jääkaapin perukoilta löytyvä puolinahistunut kaali kelpaa mainiosti herkullisen ja hapanimelän, thai-vaikutteisen wokin raaka-aineeksi.
4 annosta
- ½ dl seesaminsiemeniä
- 250 g sipulia
- 500 g kaalia
- ½ rkl inkivääriä raastettuna
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 luomusitruunan kuori
- ½ dl luomusitruunan mehua
- ½ dl soijakastiketta
- ½ dl hunajaa
- noin ½ tl suolaa
- Paahda seesaminsiemeniä kuivassa wokissa, kunnes siemenet poksahtelevat. Kumoa siemenet kulhoon odottamaan.
- Kuori ja suikaloi sipulit. Suikaloi kaali. Kuori ja raasta inkivääri.
- Kuumenna wokissa 1 rkl öljyä ja kumoa kaalit, sipulit ja inkivääri paistumaan. Kääntele hetki, säädä liesi keskilämmölle ja peitä kaaliseos kannella.
- Kuori ja silppua valkosipulinkynnet.
- Pese sitruuna huolellisesti ja veistä siitä kuorimaveitsellä uloin, keltainen pinta. Vältä kuoren valkoista osaa. Silppua keltainen kuori.
- Kun kaali-sipuliseos on lähes kypsää, mutta kaaleissa on vielä puruvastusta, siirrä seos wokin toiseen laitaan ja lisää wokin pohjalle 1 rkl öljyä, valkosipulit ja sitruunankuori.
- Paistele valkosipulia ja sitruunankuorta minuutin ajan, varo polttamasta.
- Lisää wokkiin sitruunamehu, soijakastike ja hunaja sekä suolaa maun mukaan. Kääntele tasaiseksi, kiehauta seos ja anna makujen tasaantua hetki.
- Ripottele joukkoon seesaminsiemenet.
- Nauti kaaliwokkia nuudeleiden kanssa.