Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Kaaliwokki

Saara Törmä

Halpaa kuin kaali. Wokki on edullista herkkua.Saara Törmä

Halpaa kuin kaali. Wokki on edullista herkkua.

22.3.2010 9.16

Saara Törmä

Jääkaapin perukoilta löytyvä puolinahistunut kaali kelpaa mainiosti herkullisen ja hapanimelän, thai-vaikutteisen wokin raaka-aineeksi.

4 annosta

  • ½ dl seesaminsiemeniä
  • 250 g sipulia
  • 500 g kaalia
  • ½ rkl inkivääriä raastettuna
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 luomusitruunan kuori
  • ½ dl luomusitruunan mehua
  • ½ dl soijakastiketta
  • ½ dl hunajaa
  • noin ½ tl suolaa
  1. Paahda seesaminsiemeniä kuivassa wokissa, kunnes siemenet poksahtelevat. Kumoa siemenet kulhoon odottamaan.
  2. Kuori ja suikaloi sipulit. Suikaloi kaali. Kuori ja raasta inkivääri.
  3. Kuumenna wokissa 1 rkl öljyä ja kumoa kaalit, sipulit ja inkivääri paistumaan. Kääntele hetki, säädä liesi keskilämmölle ja peitä kaaliseos kannella.
  4. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet.
  5. Pese sitruuna huolellisesti ja veistä siitä kuorimaveitsellä uloin, keltainen pinta. Vältä kuoren valkoista osaa. Silppua keltainen kuori.
  6. Kun kaali-sipuliseos on lähes kypsää, mutta kaaleissa on vielä puruvastusta, siirrä seos wokin toiseen laitaan ja lisää wokin pohjalle 1 rkl öljyä, valkosipulit ja sitruunankuori.
  7. Paistele valkosipulia ja sitruunankuorta minuutin ajan, varo polttamasta.
  8. Lisää wokkiin sitruunamehu, soijakastike ja hunaja sekä suolaa maun mukaan. Kääntele tasaiseksi, kiehauta seos ja anna makujen tasaantua hetki.
  9. Ripottele joukkoon seesaminsiemenet.
  10. Nauti kaaliwokkia nuudeleiden kanssa.




Viite