Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Sähkölämmitteiset pohjalliset kenkiin

Therm-IC

Therm-IC

3.4.2009 11.41

Elina Heino

Netissä ja kuulemma myös joissakin kauppaketjuissa myydään sveitsiläisiä ja saksalaisia älynväläyksiä, joiden nimeen metsästäjät, pilkkijät, laskettelijat, talvipyöräilijät, ratsastajat ja kelkkailijat vannovat talvipakkasilla.

Kyseessä on hämmentävä keksintö, sähkölämmitteinen kengänpohjallinen. Se toimii paristoilla tai ladattavilla akuilla, ja lämmittää jalkapohjaa esimerkiksi päkiän kohdalta. Hinta vaihtelee valmistajasta (Hotronic, Therm-ic) ja mallista riippuen 45 eurosta 150 euroon.

Käyttäjäkommentti netissä kertoo, että puolella teholla pohjallisesta riittää puhtia puoleksitoista tunniksi, mutta myyjä kehuu kalliimman mallin latauksen kestävän 20 asteen pakkasessa puolella teholla viitisen tuntia. Lapsille on omat mallinsa.

Tekniikka on tässä vankasti mukavuudenhalun palveluksessa, mutta entä ympäristön? Mitä jos totumme tällaiseen sähkösyöppöön ylellisyyteen ja tulevaisuuden kunnon äiti on sellainen, joka muistaa pistää lapsen sähkösukat lataukseen? Sähkön kulutusta on tarkoitus vähentää, ei lisätä, siksi tuote ansaitsee ankkamerkin.

ankkamerkki Haluatko lukea lisää Lankaa? Tilaa nyt uusi viikoittainen uutiskirje täältä.


Myllyteatterin mainos

Vihreä Lanka 4/2019

Lue

Vihreä Lanka

4/19


Sisällysluettelo
Anna palautettaTwitter

Graafisia maailmanselityksiä -teksti
Hiilen monta hintaa (Lasse Leipola / Iiro Törmä)

Kuva: Pekka Sauri