Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Talvivaara

Talvivaaran kaivosaluetta
Tien päässä? Talvivaaran kaivostoimintaa harjoittava tytäryhtiö hakeutuu konkurssiin.Talvivaara

Tien päässä? Talvivaaran kaivostoimintaa harjoittava tytäryhtiö hakeutuu konkurssiin.

Selvitysmies: Talvivaaran emoyhtiön velkasaneeraus jatkuu

6.11.2014 10.12

Sammeli Heikkinen

Talvivaaran kaivoskonserni murenee. Metallikaivoksen operatiivisesta toiminnasta vastaava Talvivaara Sotkamo Oy hakeutuu konkurssiin, sillä sille ei ole löytynyt rahoitusta. Emoyhtiö, pörssinoteerattu Talvivaaran kaivososakeyhtiö sen sijaan jatkaa vielä toimintaansa, yhtiö kertoi tiedotteessaan torstaiaamuna.

Molemmat Talvivaara-yhtiöt ovat olleet velkasaneerauksessa jo pitkään. Saneerausta luotsannut selvitysmies Pekka Jaatinen kertoo Vihreälle Langalle, että kaivososakeyhtiön osalta saneerausta jatketaan edelleen.

"Kyllä velkasaneerausmenettely jatkuu. Emoyhtiön palveluksessa on koko ydinosaaminen, Sotkamon konkurssipesä ostaa palveluita emoyhtiöltä samalla tavalla kuin Sotkamo Oy ennen konkurssia."

Jaatinen ei vielä osaa arvioida, miten Sotkamon kaatuminen vaikuttaa kaivososakeyhtiön velkasaneeraukseen.

"Se pitää katsoa ja arvioida erikseen. Enemmän olen huolissani työpaikoista. Sotkamon suhteen ratkaisu oli hyvin lähellä, mutta jäi sitten hyvin pienistä seikoista kiinni."

Talvivaara Sotkamon konkurssipesän velvollisuus on alkaa myymään omaisuuttaan. Omaisuudeksi lasketaan myös Talvivaaran kaivostoiminta ja siihen liittyvä kiinteä omaisuus. Tämän Talvivaaran kaivososakeyhtiö on kertonut yrittävänsä ostaa konkurssipesältä.Haluatko lukea lisää Lankaa? Tilaa nyt uusi viikoittainen uutiskirje täältä.