Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

”Kohu horjutti uskoa demokratiaan”

31.3.2011 10.02

Noora Jussila

 Vihreä Lanka kysyi kadulla, mitä ihmiset ajattelevat vaalirahakohusta.

1. Äänestätkö vaalirahakohun takia nyt eri puoluetta kuin aiemmissa vaaleissa?

2. Mikä puolue on ryvettynyt kohussa eniten, mikä vähiten?

Solja Kovero:

1. ”En, koska se ei ole vaikuttanut puoluevalintaani. Vaalirahakohu horjuttaa ehkä vähän uskoa ylipäätään edustukselliseen demokratiaan, mutta aion kuitenkin äänestää. Äänestän vasemmistoliittoa.”

2. ”Mielikuvien mukaan keskusta on ryvettynyt eniten ja skp vähiten. Luulen, että kohu on jo vähän kadonnut ihmisten muistista, vaikka se olikin iso kohu.”

Tapio Koivisto:

1. ”En osaa vielä oikein sanoa, voi olla että vaihdan puoluetta. Vaalirahakohu vaikuttaa päätökseen, koska väärinhän se on.”

2. ”Keskusta varmaan eniten ja perussuomalaiset vähiten. On vaikea sanoa miten kohu näkyy vaaleissa, se riippuu ihmisten äänistä.”

Eija Pesonen:

1. ”En aio, koska puolue, jota olen äänestänyt ei ole siihen sotkeutunut, tai olen ainakin saanut sellaisen käsityksen. Ei tällainen yksittäinen asia vaikuta. Aion äänestää kokoomusta.”

2. ”Keskusta on ryvettynyt eniten ja perussuomalaiset varmaan vähiten. Kohu vaikuttaa varmaan osaltaan, mutta uskon että nyt on muutenkin protestimielialaa ja perussuomalaiset keräävät protestiääniä. Tässä on niin paljon muita suuria asioita, että vaaliraha ei ole enää niin akuutti asia.”

Tuukka Kantola

1. ”Olen aiemmin äänestänyt vain presidentinvaaleissa, mutta aion äänestää nyt enkä usko että kohu vaikuttaa äänestämiseeni mitenkään. Ajattelin äänestää vihreitä eikä siellä ole tullut ilmi tällaista kohua.”

2. ”En ole hirveästi seurannut asiaa, mutta keskusta ja kokoomus varmaan pahiten ja vähiten varmaan vihreät. Vaalirahakohu vaikuttaa vaaleissa varmaan jonkin verran, mutta en usko, että se vaikuttaa mitenkään erityisesti.”

eduskuntavaalit 




Viite