Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

”Skeptikoilla viimeinen tilaisuus pelastaa maailma ilmastohysterialta”

25.11.2009 12.01

Lasse Leipola

Tiedetoimittaja Pasi Toiviainen uskoo, että ilmastoskeptikot ovat kiihdyttäneet informaatiosotaansa Kööpenhaminan ilmastokokouksen alla.

”Ilmastoskeptisen propagandakoneiston piristymiseen on vaikuttanut ennen kaikkea se, että lähestyvän Kööpenhaminan COP15-ilmastokokouksen on pitkään rummutettu olevan ilmaston kohtalon kannalta ratkaiseva – niin kuin se onkin”, Toiviainen kirjoittaa Vihreässä Langassa.

Hänen mukaansa skeptikot tajuavat tilanteen ja käyvät viimeistä taistoa maailman politiikan pelastamiseksi ”ilmastohysterialta”.

Toiviainen kuitenkin sanoo, ettei informaatiosota näy tieteen puolella.

”Tutkimuksessa ja tiedelehdistössä minkäänlaista skeptistä aaltoa ei sen sijaan ole havaittavissa. Eikä tiedemaailma ole itse asiassa missään vaiheessa varsinaisesti kyseenalaistanut kasvihuoneteoriaa”, Toiviainen kirjoittaa.

Hänen mukaansa ilmastotiede leimautui epävarmaksi vasta, kun ilmastokysymys 1980-luvulla politisoitui ja öljyteollisuus aloitti propagandasotansa bisneksen suojelemiseksi.

Lue Toiviaisen kirjoitus täältä.

Tarkennus 26. marraskuuta: Toiviaisen kirjoitus, johon tekstissä viitataan julkaistiin Vihreän Langan -paperiversiossa 6.11.

ilmastonmuutos 




Viite