Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Emilia Pippola

Anni Sinnemäki.
750 ihmiskohtaloa. Anni Sinnemäki sanoo, että Suomen kiintiöt eivät ratkaise koko pakolaisongelmaa, mutta muuttavat satojen ihmisten elämän.Emilia Pippola

750 ihmiskohtaloa. Anni Sinnemäki sanoo, että Suomen kiintiöt eivät ratkaise koko pakolaisongelmaa, mutta muuttavat satojen ihmisten elämän.

Anni Sinnemäki: Somaliasta ei tulla sosiaaliturvan perässä

24.2.2010 11.40

Lasse Leipola

Vihreiden puheenjohtaja työministeri Anni Sinnemäki ihmettelee, miksi maahanmuuttokriitikot haluavat estää kaikkein heikoimmassa asemassa olevien, eli pakolaisleireiltä tulevien turvapaikanhakijoiden, auttamisen.

”Tarjoamalla uuden asuinmaan näille 750 ihmiselle Suomi ei tietenkään ratkaise maailman pakolaisongelmaa. Sen sijaan näille ihmisille kyse on koko elämästä”, Sinnemäki kirjoittaa vihreiden sivuilla.

Hänen mukaansa mitään pakolaistulvaa tai -vyöryä ei ole, vaan esimerkiksi Somaliasta Suomeen pyrkivien määrä riippuu Somalian turvallisuustilanteen muutoksista.

”Tilanteen paheneminen vuonna 2007 näkyi vuotta myöhemmin Somaliasta saapuneiden turvapaikanhakijoiden määrässä. Syy sille, että Somaliasta lähdetään ja sieltä tullaan Suomeen johtuu maan huonontuneesta tilanteesta, ei siitä, että suomalainen toimeentulotuki olisi niin suuri houkutus”, Sinnemäki sanoo.

Hänen mukaansa hädänalaisten auttaminen on moraalinen velvollisuus, vaikka siitä aiheutuisi kustannuksia.

”Pakolaisia pitää auttaa myös paikan päällä, mutta maahanmuuton vastustajat ovat olleet yleensä ensimmäisinä myös leikkaamassa kehitysapua”, Sinnemäki kirjoittaa.

maahanmuutto 
Viite