Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Natalia Baer

Saksofonisti. Antti Kylliäinen soittaa saksofonia. Natalia Baer

Saksofonisti. Antti Kylliäinen soittaa saksofonia.

Antti Kylliäisen kesä kuluu töiden parissa

25.6.2009 10.14

Noora Jussila

Kun Vihreä Lanka viime syyskuussa kirjoitti Antti Kylliäisestä, oli hänellä edessään viimeiset työpäivät Pakilan seurakunnan nuorisopastorina.

Lokakuussa alkoi Kylliäisen virkavapaa ja hän perusti yhden miehen yrityksen.

"Olen ottanut tällaisen projektin, että lähden tekemään suomalaisesta työelämästä vähän armollisempaa kuin mitä se tänä päivänä keskimäärin on", Kylliäinen sanoo.

Hän on myös kirjoittanut aiheesta kirjan joka ilmestyy lokakuun alussa.

Siirtyminen seurakuntapastorista työelämäkonsultiksi on sujunut Kylliäisen mukaan suhteellisen helposti.

"Kaikki on vielä niin vaiheessa, ettei sitä itsekään ole oikein pysynyt kärryillä missä mennään, mutta ei tässä ole kauhean montaa kertaa mennyt sormi suuhunkaan."

Aiemmasta työurasta on Kylliäisen mukaan ollut paljon apua.

"Seurakuntapastorin työ on näköalapaikka suomalaisen ihmisen elämään. Kun tapaa niin paljon erilaisia ihmisiä erilaisissa tilanteissa ja kaikista mahdollisista sosiaaliluokista, niin tietää, mitä ihmisille tänä päivänä tässä maassa kuuluu. Kun monta vuotta tekee töitä ihmissuhdetyöläisenä niin tuntee olevansa kotonaan ihmisten kanssa."

Kylliäisen virkavapaa päättyy syyskuun lopussa.

"En edelleenkään ole päättänyt mitä haluan tehdä isona. Työelämän armoillistaminen on projekti jota en aio jättää kesken. Se on siinä määrin iso ja kiinnostava juttu, että katsotaan mitä siitä syntyy."

Kylliäisen kesä menee töiden parissa. Tuoreen kirjan oikovedokset pitää lukea heinäkuussa ja muutenkin hieman suunnitella tulevaa.

"Varsinaiset lomailut jäävät tänä kesänä väliin, mutta ehkä ensi kesänä sitten. Kesältä toivon lämpöä ja valoa. Ne tekevät aina niin hyvää. Tämän viikon ennusteet näyttävät siltä, että saattaa tulla lämmintäkin. Se passaisi oikein mainiosti."

Vihreä Lanka kirjoitti Antti Kylliäisestä 5. syyskuuta ilmestyneessä numerossaan. Lue toimittaja Anna Ruohosen juttu Itsensä herra täältä.

Vihreä Lanka utelee kesän ajan kuulumisia kiinnostavilta henkilöiltä.




Viite