Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Bill McKibben: Hurrikaanit pitäisi nimetä öljy-yhtiöiden mukaan

6.11.2012 13.56

Lasse Leipola

Ympäristötoimittaja Bill McKibben ehdottaa, että hurrikaanit nimettäisiin jatkossa fossiilisia polttoaineita tuottavien yhtiöiden mukaan.

Hänen mukaansa nämä yhtiöt ovat rahoittaneet ilmastoskeptikkoja, auttaneet ympäristövastaisia ääriajattelijoita Yhdysvaltain kongressiin ja estäneet järkeviä askelia uusiutuvan energian kehittämiseksi.

”Siispä olisi ehkä oikein kunnioittaa heidän toimiaan nimeällä jatkossa myrskyjä heidän mukaansa. Ainakin on hauska kuvitella uutisankkurin kertovan, että 'Exxon on rantautumassa New Jerseyhyn ja jättäen tuhoa taakseen' tai 'Chevron pakottaa evakuoimaan 375 000 ihmistä'”, McKibben kirjoittaa muun muassa Guardianin verkkosivuilla julkaistussa tekstissä.

”Vuosikymmenen ajan Sandyjen on kestettävät hurrikaanivitsejä. Tuntuu paljon reilummalta osoittaa nuo syytökset sinne, minne ne kuuluvat.”

Hän muistuttaa myös, että vaikkei ilmaston lämpeneminen suoraan aiheuttanut lokakuussa tuhoa aiheuttanutta Sandya, oli sillä oma vaikutuksensa.

”Tämä myrsky matkasi viisi astetta tavallista lämpimämmän meren yli, joten ei ole mikään yllätys, että siitä kasvoi hirviö.”




Viite