Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Ari Nakari / UPM

UPM:n biopolttoainetutkimus.
Tutkimuspöydältä tankkiin. Biopolttoaineiden tutkimus on jo niin pitkällä, että Suomeen on alettu rakentamaan lukuisia suuria tuotantolaitoksia.Ari Nakari / UPM

Tutkimuspöydältä tankkiin. Biopolttoaineiden tutkimus on jo niin pitkällä, että Suomeen on alettu rakentamaan lukuisia suuria tuotantolaitoksia.

Biopolttoaineet valtaavat alaa Suomessa – ennätysmäärä hankkeita käynnissä

14.8.2013 11.52

Lasse Leipola

Varsinkin liikenteen biopolttoaineisiin liittyviä hankkeita on nyt käynnissä ennätysmäärä. Gasumin Pasi Torri arvioi, että valtion tuet ovat olleet elintärkeitä, sillä muuten biopolttoaineiden on vaikea kilpailla fossiilisten polttoaineiden kanssa.

”Investointien määrä ja suuruusluokka kertoo siitä, että ala on tulevaisuudessa entistä merkittävämpi talouden moottori ja työllistäjä Suomessa”, Torri sanoo Bioenergia ry:n tiedotteessa.

Alan kasvun taustalla on se, että viime vuosina on päästy tutkimus ja kehitys -vaiheesta varsinaisiin investointeihin. Suurin hanke on Lappeenrantaan rakennettava UPM:n biojalostamo. Suuria hankkeita on käynnissä myös Fortumilla, Gasumilla, Stora Ensolla ja Vapolla.

biokaasu 




Viite