Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Tiina Jutila / Vihreät

Kansanedustaja Oras Tynkkynen.
TUNNIN TENTTI. Oras vastaa verkkokeskustelussa kiperiinkin kysymyksiin. Tiina Jutila / Vihreät

TUNNIN TENTTI. Oras vastaa verkkokeskustelussa kiperiinkin kysymyksiin.

Chattaa Oraksen kanssa ilmastopolitiikasta

2.3.2009 12.27

Riikka Lamminmäki

Halukkaat voivat ensi torstaina avautua verkossa hallituksen ilmastopoliittiselle asiantuntijalle Oras Tynkkyselle siitä, mikä nykyisessä ilmastopolitiikassa mättää ja miten sitä pitäisi pitkällä aikavälillä kehittää.

Valtionhallinnon Otakantaa.fi-verkkosivuilla iltakuudesta seitsemään käytävä keskustelu on Tynkkysen mukaan ensisijaisesti tapa tiedottaa ja pitää ilmasto- ja energiapolitiikkaa käsittelevän tulevaisuusselonteon etenemisestä kiinnostuneita ajan tasalla.

"Olisin yllättynyt, jos sieltä tulisi joitain mullistavia uusia ideoita. Jos joku pystyy esittämään hyviä vinkkejä, se on tietysti kaikki kotiin päin", hän sanoo.

Tulevaisuusselonteko linjaa pitkän aikavälin ilmasto- ja energiapolitiikkaa vuoteen 2050 asti ja tarvittaessa pitemmällekin. Selonteossa käsitellään sekä ilmastonmuutoksen hillitsemistä että keinoja sopeutua muuttuvaan ilmastoon.

Alkuperäisen aikataulun mukaan selonteko on annettava eduskunnalle ennen kesäistuntotaukoa eli kesäkuun alussa. Hyödylliset kommentit ehditään siis vielä hyvin ottaa huomioon, Tynkkynen lupaa.

ilmastonmuutos 




Viite