Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Ei lisää Beghameja Suomeen

31.3.2010

Jukka Vahti

Käyttäjän Jukka Vahti kuva

Kirjoittaja on Vihreän Langan vs. toimituspäällikkö.

Onko se muka hauskaa, jos kirjoitetaan tajunnanvirtaa lähenteleviä purkauksia maahanmuutosta isoilla kirjaimilla ja erittäin huonolla suomella? No on.

Facebookin viime viikkojen hitteihin on kuulunut satiirinen maahanmuuttokriitikkoja kritisoiva Ei lisää Beghameja Suomeen -ryhmä, joka kuvaa lähtökohtiaan tähän malliin:

”JYRKKÄ EI ja portti kielto Begham-joukkueelle jotka tulevat SUOMEEN maailman parhaita TERVEYS PALVELUITA hakemaan ja hyväksi käyttämään. Veron maksajina kansalais velvollisuutemme on TORJUA ja KÄÄNNYTTÄÄ nämä potkupalloiliat jo ilmatilassa!!!!!!!!!!!!!!!!!”

Hauskuus piilee siinä, että suuri osa materiaalista voisi olla suoraan netin keskustelupalstoilta, joilla erityisesti maahanmuuttokriitikoiksi itseään kutsuvat aktivistit ovat aktiivisimmillaan.

Junteille nauramisessa parasta on se, että voi hetken ajatella olevansa fiksumpi kuin pilkan kohde. Begham-ryhmä on hyvä esimerkki viime aikoina virinneistä arvomaailmojen törmäyksistä, joita kutsutaan uudenlaisiksi kulttuurisodiksi.

Ne kietoutuvat yksittäisten asioiden ympärille, eivätkä ihmisten mielipiteet jakaudu niissä perinteisten poliittisten jakolinjojen mukaan. Vääntöä käydään pitkälti konservatiivisten ja liberaalien näkemysten välillä.

Yleensä toinen osapuoli haluaa, että maailma muuttuu ja toinen haikailee menneeseen, olipa kyse sitten maahanmuutosta tai kasvissyönnistä. Eduskuntavaaleihin on vuosi. Väsähtänyt oikeisto–vasemmisto-jaottelu voi jäädä vaaleissa sivurooliin.

Viite