Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

youtube.com

Opettaja painaa nappia.
KABOOM! Kohuvideossa opettaja rankaisee epäileviä oppilaita räjähteillä.youtube.com

KABOOM! Kohuvideossa opettaja rankaisee epäileviä oppilaita räjähteillä.

Eija-Riitta Korhola verisestä ekokampanjasta: ilmastofasismia!

4.10.2010 10.58

Lasse Leipola

Brittiläisen ilmastokampanjan rajut mainosvideot ovat aiheuttaneet melkoisen kohun. Videoissa räjäytetään koululaisia ja työntekijöitä, koska he eivät suostu vähentämään päästöjään.

”Video edustaa tyypillistä totalitarismia ja ekofasismia. Yksi tulkinta maailman ongelmista – ilmastonmuutos – on nostettu keskeiseksi rajanvetäjäksi, johon suhtautuminen ratkaisee, ansaitseeko ihminen elää vai kuolla”, europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola (kok) kirjoittaa Uuden Suomen blogissaan.

Kampanjan takana olevat ihmiset puolustelivat videoita muun muassa sanomalla, että niissä tapetaan vain muutamia ihmisiä, kun ilmastonmuutos uhkaa satojen tuhansien henkeä.

”Ilmeisesti ilmastoliioittelulle ei ole olemassa minkäänlaisia moraalisia pidäkkeitä. Vakavien ympäristöongelmien kannalta asiaton liioittelu merkitsee aina tappiota”, Korhola kirjoittaa.

Videoiden taustalla oleva 10:10 -kampanja veti videot pian pois, ja pahoitteli, etteivät kaikki ymmärtäneet niiden huumoria. Videot löytyvät edelleen muun muassa Youtube-palvelusta.

ilmastonmuutos  internet 




Viite