Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Tiina Jutila / Vihreät

Satu Raussi.
Pallo parlamentille. Satu Hassi toivoo, että myös parlamentti kannattaa päästötavoitteen kiristämistä.Tiina Jutila / Vihreät

Pallo parlamentille. Satu Hassi toivoo, että myös parlamentti kannattaa päästötavoitteen kiristämistä.

EU:n päästötavoitteen kiristäminen etenee

6.10.2010 10.14

Saija Räsänen

vihreä Europarlamentaarikko Satu Hassi keskusteli eilen tiistaina ilmastoasioista Facebookissa kaikkien halukkaiden kanssa.

Hassi kertoi keskustelussa muun muassa, että EU-parlamentin ympäristövaliokunta kannatti tiistaiaamuna päästövähennystavoitteen tiukentamista 20 prosentista 30 prosenttiin vuoteen 2020 mennessä.

Kyseinen päätöslauselma tulee parlamentin käsittelyyn marraskuussa ennen Cancúnin neuvottelujen alkua.

Hassi ei elättele suuria toiveita Yhdysvaltain hallinnon vaihtumisen vaikutuksesta neuvottelujen lopputuloksiin.

"Ikävä kyllä siellä näyttää aina olevan liian aikaista edellisten vaalien jälkeen tai liian myöhä ennen seuraavia vaaleja säätää liittovaltion päästörajoituksia", Hassi kirjoitti.

Ilmastoneuvottelujen sisäpiiriläiset pitävät Hassin mukaan mahdollisena, että Cancúnissa sovitaan kehitysmaille annettavasta ilmastorahoituksesta ja sitoudutaan viime joulukuun Kööpenhaminan kokouksessa annettuihin päästörajoituksiin.

Hassi uskoi myös, että uudessa kokouksessa sovitaan metsäkadon rajoittamisesta ja tavasta tuoda päästörajoitusten piiriin kaikki keskeiset maat Yhdysvallat ja Kiina mukaan lukien.

ilmastoneuvottelut  ilmastonmuutos 




Viite