Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Finnairin lakko sotkee jopa ilmastoneuvotteluja

8.12.2010 9.22

Noora Jussila

Jo pelkästään poliisien lukumäärästä on helppo nähdä, että Cancúnin turistiresortissa Meksikossa on käynnissä jotain epätavallista. Viimeistään hotellien auloissa ja pihoilla kannettaviaan näpyttelevät siististi pukeutuneet UNFCCC-kortit kaulassa istuvat ihmiset paljastavat, että käynnissä ovat YK:n ilmastoneuvottelut.

Virkamiestason neuvotteluja on käyty viime viikon maanantaista asti, ja eilen tiistai-iltapäivällä paikallista aikaa alkoi virallisesti korkean tason kokous. Sitä varten tänne Jukatanin niemimaalle ovat lentäneet maailman ympäristöministerit – Suomen Paula Lehtomäki (kesk) heidän joukossaan.

Finnairin lentolakko ei ministerin matkaa hidastanut, mutta Suomen delegaatiosta jäi saapumatta kolme jäsentä, sillä Finnairin suora lomalento Cancúniin oli peruttu.

”Yleistunnelma on epävarma. Ei epätoivoinen, mutta epävarma. On olemassa ihan oikea mahdollisuus, että keskeisissä neuvottelukysymyksissä päästään tasapainoisella tavalla eteenpäin, mutta itsestään selvää se ei ole”, Lehtomäki kommentoi neuvotteluja eilen tiistaina suomalaistoimittajille.

ilmastonneuvottelut 




Viite