Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Greenpeace sai Adidaksen taipumaan

1.9.2011 9.02

Lasse Leipola

Urheiluvaatejätti Adidas on ollut viime viikkoina ympäristöjärjestö Greenpeacen hampaissa. Järjestö muun muassa teki näyttävän tempauksen FC Barcelonan ja Real Madridin välisessä ottelussa kaksi viikkoa sitten.

Greenpeace on julkaissut kesän aikana kaksi Dirty Laundry -raporttia, joissa kuvataan myrkkyjen käyttöä kansainvälisessä vaateteollisuudessa. Greenpeacen kritiikki on elokuussa kohdistunut nimenomaan Adidakseen, koska sen suurimmat kilpailijat Nike ja Puma ennättivät jo sitoutua myrkyttömyyteen.

”Ei ole olemassa turvallisia rajoja vaarallisille kemikaaleille. Vain niiden poistaminen kokonaan tuotantoketjusta on hyväksyttävää. Adidaksen sitoutuminen myrkkyjen poistamiseen on hyvä uutinen Kiinan ja muun maailman vesistöille ja miljoonille ihmisille, jotka ovat niistä riippuvaisia”, ympäristömyrkkykampanjoitsija Yifang Li kiittelee järjestön tiedotteessa.

Hän muistuttaa kuitenkin, että matka myrkkyjen poistamiseen on vielä pitkä ja että Greenpeace jää odottamaan kunnianhimoisia suunnitelmia lupausten toteuttamiseksi.

Vaatemerkeistä myös Lacoste, G-Star Raw ja Li Ning ovat sitoutuneet myrkyttömyyteen Greenpeacen raporttien innoittamina.




Viite