Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Greenpeace

Kallasvuo Greenpeacen kortissa.
Keskikastia. Nokian Olli-Pekka Kallasvuo sai enemmän pisteitä kuin esimerkiksi Microsoftin Steve Ballmer. Greenpeace

Keskikastia. Nokian Olli-Pekka Kallasvuo sai enemmän pisteitä kuin esimerkiksi Microsoftin Steve Ballmer.

Greenpeace teki Kallasvuosta pelikortin

28.5.2009 14.19

Lasse Leipola

Ympäristöjärjestö Greenpeace on pisteyttänyt IT-alan suurimpien yritysten johtajat.

”IT-yrityksillä on käsissään voittavat kortit ilmastonmuutoksen suhteen: vaikutusvalta, innovaatiot ja resurssit”, järjestö julistaa.   

Cool IT Challenge -sivuilla Nokian Olli-Pekka Kallasvuo saa Greenpeacelta 16 pistettä 100:sta. Hän saa täydet pisteet uusiutuvan energian käytöstä ja päästörajojen asettamisesta yrityksensä toiminnalle.

Muihin johtajiin verrattuna Kallasvuo on joukon keskikastia. Kaikkein parhaimmat arvosanat, 29 pistettä, saivat IBM:n Samuel J. Palmisano ja Sunin Jonathan J. Schwartz.

”Kuka saa IT-alan paljastamaan korttinsa? Greenpeace? Ei. Teknofriikit, sillä he ovat alan tärkein sidosryhmä: he ovat työntekijöitä, asiakkaita ja faneja, ja kun he vaativat jotain, johtajat kuuntelevat.”

Teknofriikkien mobilisoimiseksi on käynnistetty peli, jossa Greenpeacen kampanjasivuille rekisteröityvät käyttäjät voivat muodostaa oman pomojoukkueensa, valitsemalla viisi haluamaansa johtajaa.

Sen jälkeen odotetaan, kuinka johtajien pistemäärät kehittyvät. Greenpeace tarkkailee yhtiöiden toimintaa ja päivittää uudet pisteet sivustolle kuukausittain.

Greenpeacen toiveena on, että innokkaat pelaajat painostavat IT-yrityksiä ekotekoihin saadakseen lisää pisteitä.


Lisää aiheesta:



Viite