Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

SCX

Pallo haltuun. Nuoret pelkäävät enemmän saastumista kuin sotia. SCX

Pallo haltuun. Nuoret pelkäävät enemmän saastumista kuin sotia.

Habbo-kansa pelkää enemmän saastumista kuin sotia

2.12.2008 10.58

Vihreä Lanka

Kaikista yhteiskunnallista ongelmista nuoria huolestuttaa eniten ilmastonmuutos ja muu saastuminen. Esimerkiksi huumeet ja sodat jäävät selvästi näiden huolien taakse, paljastaa tuore kysely.

Yhteisöpalvelu Habbo-hotellin ja ilmastokampanja Ilmastotalkoiden kyselyyn vastasi yli 2700 suomalaista teini-ikäistä.

Yli 80 prosenttia kyselyyn vastanneista kertoo, että saastuminen ja ilmastonmuutos huolestuttavat heitä erittäin tai melko paljon. 46 prosenttia nuorista katsoo Suomen tekevän tarpeeksi ilmasto-ongelman ratkaisemiseksi.

Kyselyn perusteella nuoret ovat hyvin perillä arjen ilmastovaikutuksista. Nuoret osasivat mainita esimerkkejä vähähiilisistä harrastuksista, joihin kuuluivat muun muassa musiikki, taide ja ulkoliikuntaharrastukset.

Suomessa tehty Ilmastotalkoot-kysely antaa saman suuntaisia tuloksia kuin YK:n ympäristöohjelman viidessä maassa tekemä nuorisokysely. Sen mukaan lähes 90 prosenttia nuorista ajattelee, että ilmastonmuutoksen ratkaisemiseksi on tehtävä kaikki voitava.

"Ilmastonmuutos on 2000-luvun nuoria globaalisti yhdistävä huoli. He ovat myös valmiita toimimaan ilmastonmuutoksen torjumiseksi", sanoo tutkija Tuuli Kaskinen Ilmastotalkoot-kampanjan ideoineesta Demos Helsingistä.




Viite