Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Vihreät

Satu Hassi
LINJA HUKASSA. Europarlamentin ympäristövaliokunnan varapuheenjohtajan Satu Hassin mukaan Vanhasen linja on epämääräinen geenimuunneltujen elintarvikkeiden suhteen. Vihreät

LINJA HUKASSA. Europarlamentin ympäristövaliokunnan varapuheenjohtajan Satu Hassin mukaan Vanhasen linja on epämääräinen geenimuunneltujen elintarvikkeiden suhteen.

Hassi ihmettelee Vanhasen ristiriitaista geenimuuntelulinjaa

3.3.2009 14.10

Vihreä Lanka

Europarlamentin ympäristövaliokunnan varapuheenjohtaja Satu Hassi ihmettelee pääministeri Matti Vanhasen ristiriitaista linjaa ruuan geenimuuntelun suhteen.

EU-maiden ympäristöministerit päättivät eilen hylätä EU-komission ehdotuksen, että Unkari ja Itävalta pakotettaisiin sallimaan Yhdysvalloissa kehitellyn geenimuunnellun maissin viljely.

Suomi yhdessä Britannian, Hollannin, Ruotsin ja Viron sekä EU-komission kanssa olisi kuitenkin halunnut pakottaa maat sallimaan viljelyn.

"Kuinka Vanhanen kuvittelee Suomen voivan pysyä itse geenimuuntelusta vapaana, jos Suomen hallitus samanaikaisesti EU-päätöksenteossa haluaa pakottaa jäsenmaita sallimaan geenimuunneltujen lajikkeiden viljelyn vastoin kyseisten maiden hallitusten ja kansalaisten tahtoa.", Hassi arvostelee.

Helsingin Sanomien haastattelussa 15. helmikuuta Vanhanen visioi Suomea kymmenen vuoden päästä. Visiossa Suomi on säilynyt geenimuuntelusta vapaana alueena.

Tiedotteessaan Hassi tivasi myös Suomen linjaa siitä, tulisiko eläintuotteet, jotka ovat peräisin geenimuunnellulla rehulla ruokituista eläimistä, varustaa GM-merkinnällä.

Vanhanen yhdessä maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttilan kanssa vaati tätä kaksi vuotta sitten, mutta on Hassin mukaan olleet asiasta viime aikoina hyvin hiljaa. Hassi muistuttaa, että EU:ssa on nyt käsittelyssä elintarvikeasetus, johon vaatimus voitaisiin saada.




Viite