Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Flickr / TGIGreeny (CC-BY-NC-ND)

Wolves-kannattajia St. James' Parkilla Newcastlessa.
Homofobiaa. Brittikannattajat törmäävät katsomoissa usein homojen herjaamiseen. Flickr / TGIGreeny (CC-BY-NC-ND)

Homofobiaa. Brittikannattajat törmäävät katsomoissa usein homojen herjaamiseen.

Homofobia uhkaa brittien futismenestystä

13.8.2009 11.41

Lasse Leipola

Homofobia on vallalla brittifutiksessa, kertoo BBC. Homojen oikeuksia ajavan Stonewall-järjestön mukaan 70 prosenttia brittiläisistä jalkapallokannattajista on törmännyt katsomoissa homojen herjaamiseen.

Suomessa urheilupiirien homokammo nousi eilen esille, kun kävi ilmi, että homofobian vastaisen kampanjan julisteet oli kielletty Helsingin ja Espoon liikuntapaikoilla.

Yli puolet brittikannattajista oli sitä mieltä, etteivät viranomaiset tai järjestyksen valvojat ole tehneet tarpeeksi herjaamisen estämiseksi.

Järjestön puheenjohtaja Ben Summerskillin mukaan englantilainen jalkapallo on institutionaalisesti homofobista. Hän varoitti, että asenteet voivat karkottaa homoja lajin parista.

”Englantilaisella jalkapallolla ei ole varaa menettää lahjakkaita pelaajia ja kannattajia, jos haluamme isännöidä ja voittaa vuoden 2018 MM-kisat”, Summerskill sanoi.

Kaksi kolmesta kyselyyn vastanneesta oli sitä mieltä, että jalkapallo olisi parempi laji ilman homovastaisia asenteita. Yhtä moni sanoi, ettei tuntisi oloaan kiusaantuneeksi, jos joku suosikkijoukkueensa pelaajista tulisi kaapista.

tasa-arvo 


Lisää aiheesta:



Viite