Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Antti-Juhani Johansson

Kepuehdokkaat.
Kova työ edessä. Lauantaina valittavalla puheenjohtajalla on kymmenisen kuukautta aikaa nostaa puolueensa kannatus muiden suurten tasolle.Antti-Juhani Johansson

Kova työ edessä. Lauantaina valittavalla puheenjohtajalla on kymmenisen kuukautta aikaa nostaa puolueensa kannatus muiden suurten tasolle.

HS: Johtajaa etsivän keskustan kannatus hiipuu

9.6.2010 9.43

Saija Räsänen

Keskusta on keväällä näkynyt mediassa puheenjohtajapelin takia, mutta puolueen kannatus hiipuu Helsingin Sanomien teettämän gallupin mukaan.

Puolue saisi nyt 18,7 prosenttia äänistä, kun edellisissä eduskuntavaaleissa 2007 keskustan osuus oli 23,1 prosenttia äänistä. Vielä maaliskuussa puolueen kannatus oli 19,9 prosenttia.

Jos vaalit pidettäisiin nyt, nousisi kokoomus maan suurimmaksi puolueeksi 22,9 prosentin kannatuksella. Sdp saisi toiseksi eniten ääniä 20,7 prosentin kannatuksella, ja keskusta jäisi kolmanneksi. Vihreille tutkimus näyttää 9,8 prosentin kannatusta, mikä tarkoittaa 1,3 prosenttiyksikön nousua edellisiin vaalihin verrattuna.

Eniten kannatustaan ovat nostaneet perussuomalaiset, joita äänestäisi 9,1 prosenttia äänioikeutetuista, jos eduskuntavaalit pidettäisiin nyt. Puolueen kannatus on noussut viisi prosenttiyksikköä vuoden 2007 eduskuntavaaleista.

Neljä kymmenestä äänestäjästä on erittäin varma siitä, mitä puoluetta he äänestäisivät, jos vaalit pidettäisiin nyt. Vakuuttuneimpia valinnastaan ovat vasemmistoliiton ja keskustan äänestäjät. Eniten epävarmoja löytyy vihreiden riveistä.

eduskuntavaalit 




Viite