Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

HS: Senaatintorin vuokraamiseen tuli aikalisä

19.5.2010 10.03

Saija Räsänen

Helsingin yleisten töiden lautakunta päättää vasta ensi tiistaina, vuokrataanko Senaatintori yksityiselle konsertinjärjestäjälle kesäkuussa. Lautakunta päätti eilisessä kokouksessaan palauttaa asian takaisin valmisteltavaksi, kertoo Helsingin Sanomat.

"Lautakunta pyysi lisäselvityksiä, koska asiassa ollut valmistelu ei tyydyttänyt. Luvan perusteet eivät käyneet nyt tarpeeksi hyvin selville", sanoi yleisten töiden lautakunnan puheenjohtaja Jarmo Nieminen tiistaina.

Eastway ja Live Nation Finland saivat huhtikuussa luvan järjestää maksullisen konsertin Senaatintorilla 28. kesäkuuta. Alun perin torin vuokra oli rakennusviraston päätöksessä vain 4000 euroa. Kun yleisten töiden lautakunta otti asian käsittelyyn, vuokra nousi 7393 euroon.

Kyseessä olisi ensimmäinen kerta, kun Senaatintori suljetaan yleisöltä maksullisen tapahtuman vuoksi. Aiemmin torilla on järjestetty ilmaistapahtumia.

Nyt kaupunki pohtii uudelleen, kenelle päätökset julkisten tilojen vuokrauksesta kuuluvat tulevaisuudessa. Tällä hetkellä päätöksiä tekevät rakennus- kiinteistö- ja liikuntavirasto.




Viite