Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Iran-kaupoista arvostellun Nokia-Siemensin pomo siirtyy Ylen johtoon

18.2.2010 15.40

Riikka Suominen

Lauri Kivinen on valittu Yleiradion uudeksi toimitusjohtajaksi. Tällä hetkellä Kivinen työskentelee Nokia Siemens Networksissa yhteiskuntasuhteista ja yritysvastuuasioista vastaavana johtajana.

Aikaisemmassa tehtävässään Nokia Siemens Networksilla Kivinen on ollut keskellä Iraniin myytyä tiedusteluteknologiaa koskevaa skandaalia.

Maanantaina Yleisradio kertoi verkkosivuillaan rauhannobelisti Shirin Ebadin vaativan pakotteita suomalaissaksalaista Nokia Siemensiä vastaan, koska yritys on hänen mukaansa myynyt Iranille teknologiaa, jolla maan hallitus voi tarkkailla ja sortaa kansalaisiaan. Myös EU-parlamentti on arvostellut yhtiötä kovin sanoin.

Nimityksen julkistaneen Ylen hallituksen mukaan yhtiölle haluttiin ammattijohtaja, joka vie uudenaikaista julkisen palvelun yhtiön menestyksellisesti tulevaisuuteen.

Kivinen, 48, on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri. Hänen valintaansa perustellaan laajalla johtajakokemuksella, kansainvälisyydellä ja sidosryhmäosaamisella. Kivinen puhuu viittä kieltä, on erittäin verkostoitunut ja harrastaa juoksemista.

Hän on Talouselämän haastattelussa painottanut yhtiön kehittämisessä tärkeää olevan yhteistyö henkilöstön ja sidosryhmien kanssa.

Viisi vuotta Yleä johtaneen Mikael Jungnerin kausi loppuu sopimuksen mukaisesti vappuna. Kauden päättymisestä pettynyt Jungner ei osaa arvioida, miksi yhtiön hallitus ei halunnut jatkaa hänen sopimustaan.

"Tämä on kaksijakoista. Toisaalta olen hyvillä mielin, että viisivuotiskaudellani talous on saatu tasapainoon, nettiiin satsattu ja työkulttuuri parantunut. Henkilökohtaisesti olen pettynyt, ettei tullut uutta kautta perään", Jungner sanoo Vihreälle Langalle.

Uuden toimitusjohtajan nimityksen yhteydessä painotettiin, että Yle jatkaa nykyisen toimitusjohtajan luoman strategian mukaisesti.

"Strategiat eivät ole toimitusjohtajasta kiinni. Toivon Ylen jatkossakin panostavan avoimuuteen. sosiaaliseen mediaan ja suomalaisten itseilmaisun vahvistamiseen", Jungner kertoo.




Viite