Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

STT-Lehtikuva/ valtioneuvoston kanslia

Heidi Hautala.
Rapakon takana. Heidi Hautala on työmatkalla Yhdysvalloissa eikä ole vielä tänään kommentoinut asiaa.STT-Lehtikuva/ valtioneuvoston kanslia

Rapakon takana. Heidi Hautala on työmatkalla Yhdysvalloissa eikä ole vielä tänään kommentoinut asiaa.

IL: Heidi Hautala esti rikosilmoituksen Greenpeacesta

9.10.2013 11.10

Lasse Leipola

Greenpeacen toiminta arktisten alueiden suojelemiseksi on noussut jälleen otsikoihin. Iltalehti uutisoi tänään, että Heidi Hautala (vihr) olisi estänyt omistajaohjauksesta vastaavana ministerinä Arctia Shipping Oy:tä tekemästä rikosilmoitusta Greenpeacen mielenilmauksesta. Aktivistit valtasivat keväällä 2012 jäänmurtajat, joita oltiin lähettämässä avustamaan öljy-yhtiö Shelliä arktisessa öljynporauksessa.

Hautalan erityisavustaja Lauri Korkeaoja vahvisti Ylelle, että ministeriössä oltiin tietoisia Arctia Shippingin aikeista tehdä rikosilmoitus Greenpeacen aktivisteista ja että asiasta keskusteltiin Arctia Shippingin kanssa. Hän kuitenkin pitää Iltalehden väitettä rikosilmoituksen tekemisen estämisestä liioiteltuna.

Arctia Shippingiltä kerrottiin Vihreälle Langalle, etteivät he kommentoi yhtiön ja ministerin välisiä luottamuksellisia keskusteluja. Hautala on tällä hetkellä Yhdysvalloissa eikä ole toistaiseksi vastannut Vihreän Langan kommenttipyyntöihin.

Tapaukseen ovat tarttuneet erityisesti sdp:n kansanedustajat. Jukka Kärnä ja Johanna Ojala-Niemelä. Kärnä vaati Hautalaa jo eroamaan, Ojala-Niemelän ihmetellessä, miksi Hautala puuttui Arctia Shipping toimintaan, muttei Kemijoki oy:n uudelleenjärjestelyihin, kun yhtiö päätti henkilöstövähennyksistä.

Greenpeacen kampanja arktisten alueiden suojelemiseksi on ollut viime viikkoina vahvasti esillä, Venäjän vangittua 30 aktivistia, joiden joukossa on myös yksi suomalainen.

vihreät 




Viite