Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Lasse Leipola

Mauna Loa Weather Observatory.
Tänään 392 ppm. Havaijilla sijaitseva Mauna Loa Weather Observatory seuraa ilmakehän hiilidioksidipitoisuutta. Kun se aloitti toimintansa 1950-luvulla, ilmakehän hiilidioksidipitoisuus oli noin 320 ppm.Lasse Leipola

Tänään 392 ppm. Havaijilla sijaitseva Mauna Loa Weather Observatory seuraa ilmakehän hiilidioksidipitoisuutta. Kun se aloitti toimintansa 1950-luvulla, ilmakehän hiilidioksidipitoisuus oli noin 320 ppm.

Ilmaston pelastaminen jatkuu tällä viikolla

30.7.2010 11.10

Lasse Leipola

Kansainväliset ilmastoneuvottelut jatkuvat tänään maanantaina Saksan Bonnissa. Suomen pääneuvottelija Sirkka Haunia odottaa neuvotteluja positiivisella mielellä, sillä edelliset, toukokuun lopussa käydyt neuvottelut sujuvat hyvin.

”Viime kerralla oli yllättävän rakentavaa keskustelua rahoituksesta, myös pitkän tähtäimen rahoituksesta ja uudesta rahastosta”, Haunia sanoo.

Hänen mukaansa kaikessa muussa ollaan menossa eteenpäin paitsi varsinaisissa päästövähennyksissä.

”Nyt odotellaan poliittisen tahdon uudelleenilmenemistä”, Haunia sanoo.

Tilanne näyttää nyt entistä huonommalta, kun Yhdysvaltain ilmastolaki näyttää jälleen viivästyvän.

Haunia ei pidä realistisena, että vuoden tärkeimmässä kokouksessa, joulukuussa Meksikon Cancúnissa pidettävissä neuvotteluissa saadaan aikaiseksi sitovaa kansainvälistä ilmastosopimusta.

”Sen sijaan voidaan tehdä konkreettisia päätöksiä, joiden avulla neuvottelut etenevät ensi vuonna. Eli eräänlainen tiekartta sopimukseen.”

ilmastoneuvottelut  ilmastonmuutos 




Viite