Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Joshua Sherurcij

Planeetan ääni? David Suzuki palkittiin pitkästä urasta tiedetoimittajana.Joshua Sherurcij

Planeetan ääni? David Suzuki palkittiin pitkästä urasta tiedetoimittajana.

Ilmastopuheet toivat tiedetoimittajalle varjo-Nobelin

13.10.2009 14.05

Lasse Leipola

Kanadalainen tiedetoimittaja David Suzuki on palkittu Right livelihood -palkinnolla, joka tunnetaan myös vaihtoehto-Nobelina.

Suzuki palkittiin pitkästä työstään tiedetoimittajana. Hän on 1970-luvulta lähtien levittänyt radio- ja televisio-ohjelmissa sekä kirjoissaan tietoa muun muassa ilmastonmuutoksesta.

Ilmastoteemaa jatkettiin myös muissa palkinnoissa, joista yksi annettiin kongolaiselle René Ngongolle, joka on edistänyt sademetsien suojelua kotimaassaan.

”Tieteellisistä varoituksista, välittömästä uhasta ja ilmastonmuutoksen vakavista seurauksista huolimatta maailmanlaajuiset vastatoimenpiteet ovat olleet tuskallisen hitaita ja suurelta osin riittämättömiä”, palkintoraati totesi.

Raadin mukaan palkitut ovat konkreettisesti osoittaneet, mitä ilmastonmuutokseen vastaaminen käytännössä tarkoittaa.

Muut palkinnot myönnettiin ydinaseita vastustavalle uusseelantilaiselle Alyn Warelle ja Etiopiassa lääkärinä työskentelevälle Catherine Hamlinille. Kaikki palkitut saavat 50 000 euroa.

Palkinnot jaetaan Ruotsin valtiopäivillä joulukuun 4. päivänä. Right livelihood -säätiö on jakanut palkintoja 1980-luvulta lähtien.

ilmastonmuutos 


Lisää aiheesta:



Viite