Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Suomen rauhanpuolustajat

Lentolehtinen. Tietoa boikotista levitetään flyerilla. Suomen rauhanpuolustajat

Lentolehtinen. Tietoa boikotista levitetään flyerilla.

Israelia saarretaan boikotilla

5.1.2009 11.04

Vihreä Lanka

Suomen rauhanpuolustajat kehottavat boikotoimaan israelilaisia tuotteita ja maassa lomailemista. Järjestö moittii Israelin sotatoimia Gazassa.

”Järjestelmällinen teurastus ei ole mitenkään puolusteltavissa, ja tiheään asutulla Gazan alueella suuri osa uhreista on viattomia siviilejä. Israelin toteuttaman saarron takia 1,5 miljoonan gazalaisen tilanne oli jo ennen pommituksia kestämätön”, todetaan järjestön tiedotteessa.

Rauhapuolustajat toivovat mahdollisimman monen suomalaisen ryhtyvän boikottiin ja allekirjoittavan kansainvälisen vetoomuksen, jonka mukaan boikotin tulee jatkua kunnes Israel luopuu vuoden 1967 sodassa miehittämistä alueista.

Jo vuonna 2001 käynnistetyn boikottikampanjan taustalla on joukko Israelin kansalaisia ja eri maissa asuvia juutalaisia. He toivovat, että boikotilla on samanlaisia myönteisiä vaikutuksia kuin Etelä-Afrikan vastaisella boikotilla oli apartheidin päättymiseen.

Suomen Rauhanpuolustajien mukaan israelilaisten tuotteiden ja Israeliin suuntautuvan lomamatkailun boikotoiminen on tapa painostaa Israelin hallitusta aloittamaan neuvottelut palestiinalaisten kanssa uudelta, tasa-arvoiselta pohjalta.

ulkomaat 




Viite