Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Jari Koskinen pitää mehiläismyrkkykieltoa liian rajuna toimenpiteenä

22.2.2013 8.27

Lasse Leipola

Maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen (kok) vastustaa yhä mehiläisten joukkokuolemia aiheuttaneiden myrkkyjen kieltoa. EU-komissio on esittänyt niin sanottujen neonikotinoidien kieltämistä.

”Toivomme asian käsittelylle maltillisempaa aikataulua, jotta ehdotuksen kaikki mahdolliset vaikutukset ja vaihtoehtoiset lähestymistavat ehditään arvioida. Pidän valmisteiden täyskieltoa Euroopassa liian rajuna toimenpiteenä tässä vaiheessa ja näillä tiedoilla”, Koskinen sanoo MMM:n tiedotteessa.

Ministeriön vastahankainen kanta myrkytyskieltoon tuli julki alkuviikosta, jolloin muun muassa vihreät ja ympäristöjärjestö tyrmäsivät sen. Koskinen toivoo kuitenkin malttia sekä lisäselvityksiä muun muassa erilaisten viljelymenetelmien vaikutuksesta.

Ministeriön mukaan Suomessa viljeltävien kasvilajien lisäksi myös viljelymenetelmät poikkeavat keskieurooppalaiskäytännöstä, jossa kylvö tapahtuu paineilmakoneilla, jotka levittävät kasvinsuojeluaineilla peitatuista siemenistä pölyä ympäristöön.

”Luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen on meidän yksiselitteinen tavoitteemme ja mehiläisten säilyttäminen osana ekosysteemiä on välttämätöntä”, Koskinen vakuuttaa.

Juttua on täydennetty kello 8.33.

luonnonsuojelu  mehiläiset 




Viite