Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Jasper Pääkkönen: ”Päätin lähettää Ministeri Koskisen hakkaamaan päätään voimalaitoksen seinään”

28.9.2012 9.03

Lasse Leipola

Kutututkimuksesta kalakilpailuksi jalostunut Project Fishrun jatkuu. Tänään perjantaina saadaan ensimmäiset tulokset Jasper Challenge -lähdöstä. Radiolähettimillä varustettujen lohien kummeina on lukuisia julkisuuden henkilöitä, muun muassa Chisu, Kari Hietalahti ja Kimi Räikkönen.

”Olen todella ylpeä ja iloinen siitä, että näin rautainen joukko ihmisiä halusi lähteä mukaan tukemaan kalakantojen hyväksi tehtävää työtä ja kannustamaan kummilohiaan. Tämä kertoo mielestäni siitä, että huoli vaelluskalakantojemme tilasta on leviämässä yhä laajemmalle”, sanoo yksi hankkeen puuhamiehistä, näyttelijä Jasper Pääkkönen.

Pääkkösen ”oman” kalan nimi on Ministeri Koskinen, joka suora viittaus maa- ja metsätalousministeri Jari Koskiseen (kok).

”Kalakantojemme suojelijat ja vapaa-ajankalastajat ovat vuosia hakanneet päätään maa- ja metsätalousministeriön seinään ilman mitään parannusta kalapolitiikkaan. Niinpä päätin lähettää Ministeri Koskisen hakkaamaan päätään Kymijoen Koivukosken voimalaitoksen seinään kommenttina ministeriölle ja kaikkien uhanalaiseksi käyneiden lohikantojemme puolesta.”

Kilpailun tarkoituksena on kiinnittää huomiota lohikalojen kutuvaellukseen tarjoamalla mahdollisuus veikata, mikä radiolähettimellä varustetuista kaloista etenee pisimmälle. Tavoitteena on viihdyttävällä tavalla lisätä tietoisuutta luonnonvaraisten lohikalakantojen surkeasta tilanteesta sekä kerätä rahoitusta tutkimus- ja kunnostustyöhön. Kisaa voi seurata nettisivuilta tai iPhonelle kehitetyllä sovelluksella.


Lisää aiheesta:



Viite