Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Jo puolet nimistä kasassa: Pysäyttääkö kansalaisaloite kiistellyn elinkeinon?

16.7.2012 10.41

Lasse Leipola

Turkistarhauksen vastaisen kansalaisaloitteen on allekirjoittanut jo yli 25 000 suomalaista. Aloitteesta saattaa tulla ensimmäinen uudistetun perustuslain mahdollistama kansalaisaloite, joka päätyy eduskunnan käsiteltäväksi.

Olemme riemuissamme siitä, että allekirjoitusten kerääminen kansalaisaloitteeseen on sujunut niin hyvin. Yli 25 000 kerättyä allekirjoitusta vajaan kahden kuukauden aikana kertoo siitä, että tavoitteellamme turkistarhauksen lakkauttamiseksi on suomalaisten laaja tuki”, sanoo toiminnanjohtaja Kati Pulli Animalian tiedotteessa.

Pulli muistuttaa, että turkistarhauksesta ollaan luopumassa muuallakin Euroopassa. Esimerkiksi Hollannin parlamentti on tänä kesänä äänestänyt minkkitarhauskiellon puolesta.

Hollannin päätös muistuttaa, että eläinten suojelusta ja etiikasta käytävä keskustelu on monissa muissa maissa Suomea edistyneempää. Turkistarhaus on Hollannissa taloudellisesti merkittävä elinkeino ja turkiseläimiä tarhataan maassa enemmän kuin Suomessa. Silti maan parlamentti asettui eläinten puolelle ja päätti, että taloudellisin seikoin ei voida perustella turkiseläinten pitoa ja sen eläinten hyvinvoinnille aiheuttamaa haittaa”, Pulli sanoo.

Eduskuntakäsittelyn edellyttämät 50 000 allekirjoitusta tulee olla kerättynä marraskuun puoliväliin mennessä.Haluatko lukea lisää Lankaa? Tilaa nyt uusi viikoittainen uutiskirje täältä.