Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Emilia Pippola

Jutta Urpilainen.
Vaalistartti? Jutta Urpilainen arvosteli kovin sanoin hallitusta sdp:n puoluehallituksen kokouksessa Helsingissä.Emilia Pippola

Vaalistartti? Jutta Urpilainen arvosteli kovin sanoin hallitusta sdp:n puoluehallituksen kokouksessa Helsingissä.

Jutta Urpilainen: Vihreät liian oikealla yhteistyöhön

14.1.2010 11.27

Jukka Vahti

Eduskuntavaaleihin virittäytyvän sdp:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen arvostelee voimakkaasti hallituksen talouspolitiikkaa. Hänen mukaansa hallitus on oman ohjelmansa vanki, eikä se ole pystynyt reagoimaan talouskriisiin riittävän päättäväisesti.

Urpilainen puhui torstaina sdp:n puoluehallituksen kokouksessa Helsingissä. Hallitusta ja erityisesti kokoomusta arvostelleessa puheessaan Urpilainen lähetti erikseen pari piikkiä myös vihreiden suuntaan.

"Sdp on esittänyt vihreän kasvun tukemista sekä rakentamisen, energiainvestointien, osaamispanostusten että oikein kohdistetun elvytyksen avulla. Hallitus – mukaan lukien jälleen vihreät – on tämänkin tulevaisuushorisontin häivyttänyt", Urpilainen sanoi.

Tätä ennen hän ihmetteli vihreiden luopumista vaalikampanjakuluille vaaditusta katosta vaalirahoituslain uudistamisessa. Syyksi hän epäili puolueen vallankipeyttä.

Sdp:n ja vihreiden yhteistyöhön Urpilainen suhtautui epäileväisesti.

"Vihreät on tällä hetkellä hallituksessa tekemässä hyvin oikeistolaista politiikkaa. On vaikea nähdä, että Suomessa syntyisi sen tapaista punavihreää allianssia, kuin esimerkiksi Ruotsissa", Urpilainen sanoi Vihreälle Langalle puheensa jälkeen.

Demarikonkari Antti Kalliomäki ehdotti viime kesänä, että sdp voisi unohtaa yhteistyön kokoomuksen ja keskustan kanssa ja muodostaa seuraavan hallituksen esimerkiksi vihreiden ja rkp:n kanssa. Avaus sai jo tuolloin puolueen kentällä ristiriitaisen vastaanoton.

"Jos katsoo puolueiden arvopohjaa, niin pitemmällä aikavälillä olisi toivottavaa ja luontevaa, että sdp ja vihreät voisivat tehdä tiiviimpää yhteistyötä. Tällä hetkellä en kuitenkaan näe sitä realistisena", Urpilainen sanoo.
Viite