Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Tiina Jutila / Vihreät

Tentattava. Jyrki Kasvi vastailee tiistai-iltana vaalitenttiin Hommafoorumissa. Tiina Jutila / Vihreät

Tentattava. Jyrki Kasvi vastailee tiistai-iltana vaalitenttiin Hommafoorumissa.

Jyrki Kasvi chattaa tänään mamukriitikkojen kanssa

2.6.2009 15.40

Noora Jussila

Vihreiden eurovaaliehdokas Jyrki Kasvi on tänään tiistaina kello 20–22 Hommafoorumi-nettisivuston vaalitentissä.

Sivustolla keskustellaan pääasiassa maahanmuutosta. Foorumi kuvaa itseään valveutuneiden ja huolestuneiden kansalaisten muodostamaksi maahanmuuttokriittiseksi kansanliikkeeksi.

"Minua pyydettiin Hommafoorumin vaalitenttiin, ja se oli mielestäni hyvin positiivinen signaali. Ennakkoluulojen ei saa antaa estää keskustelua. Jos moittii joitain porukoita yksipuolisesta keskustelusta, ei todellakaan saa sortua itse samaan", Kasvi sanoo.

Vaalitentissä foorumille kirjoitetaan lyhyitä kysymyksiä, joihin ehdokas vastaa mielekkäimmäksi katsomassaan järjestyksessä. Edellisiä vaalitenttejä Kasvi ei ole ehtinyt käydä katsomassa.

Kasvi on valmistautunut kipakoihin kysymyksiin maahanmuuttopolitiikasta.

"Osa niistä on varmaan perusteltuja, osassa on ehkä väärää tietoa ja osassa ennakkoluuloja. Ei siellä voi tulla mitään tavallista vaalitelttaa kovempaa vastusta tai tekstiä."

Kasvi lähtee vaalitenttiin myönteisin tunnelmin.

"Kun Hommafoorumissa tehtiin pilaversioita vihreiden vaalijulisteista, kaikki mitä minusta oli tehty oli mielestäni positiivista ja sympaattista", hän sanoo.

Vaalitenttiin ovat aiemmin osallistuneet Kai Pönttinen (kok), Sampo Terho (ps), Freddy van Wonterghem (ps), Anna Mikkola (vas) ja Sari Essayah (kd).

eurovaalit 
Viite