Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Christoffer Leka

pyörämatka
Pyörävaellusten konkari. Kaisa Leka on pyöräillyt Jäämerellä ja Ranskassa.Christoffer Leka

Pyörävaellusten konkari. Kaisa Leka on pyöräillyt Jäämerellä ja Ranskassa.

Kaisa Lekan uudessa sarjakuvakirjassa pyöräillään Porvoosta Nizzaan

2.7.2010 14.40

Saija Räsänen

Sarjakuvapiirtäjä Kaisa Lekan yhdessä miehensä Christoffer Lekan kanssa kirjoittamassa uudessa kirjassa Tour d´Europe kaksi toivottoman huonokuntoista istumatyöläistä pyöräilee Porvoosta Nizzaan. Leka pyyhälsi Skånen tuulisilla pelloilla ja Frankfurtin pilvenpiirtäjien lomassa kesällä 2008.

"Poljimme satakin kilometria päivässä, mutta pidimme pitkiä taukoja. Lihasvoima ei ole pitkällä matkalla ratkaisevaa, vaan taistelu mielen kanssa. Välillä kieltämättä ajatteli, että vielä pääsisi junalla kotiin", sanoo Leka.

Kirjassa Leka vertaa toisiinsa joogaa ja pyöräilyä. Lekan mukaan pitkällä matkalla määränpää menettää merkityksensä, kun itse matkan tekemisestä tulee pääasia. Pyöräily on myös sisäinen matka, jolla mieleen pulpahtaa vanhoja, unohtuneita muistoja.

Tänä kesänä Leka tekee pyörällään tutkimusmatkoja kotiseudullaan Porvoossa. Hiljalleen maaseudulla pyöräillessä vastaan tulee Lekan mukaan yllättäviä taideteoksia: esimerkiksi Mäntsäläntien kupeessa nököttää vanhasta metalliromusta kyhätty robottibändi.

Ennen Nizzaa Leka pyöräili Jäämerelle. Ensi elokuussa vuorossa on Islanti.

"Pyöräillessä pääsee ihan eri tavalla luontoon kiinni kuin auton ikkunan läpi. Tuntee tuulen, sateen ja auringon ja haistaa tuoksut", Leka sanoo.

Kaisa Leka kirjoittaa elokuusta alkaen Vihreään Lankaan blogia, jossa seurataan Islannin matkan etenemistä.

pyöräily  sarjakuvat 




Viite