Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Istockphoto / Noah Strycker

Kaiksi keisaripingviiniä.
Viimeinen vuosisata. Tutkijat pelkäävät, että keisaripingviinien määrä romahtaa tällä vuosisadalla. Istockphoto / Noah Strycker

Viimeinen vuosisata. Tutkijat pelkäävät, että keisaripingviinien määrä romahtaa tällä vuosisadalla.

Keisaripingviinit marssivat kohti sukupuuttoa

27.1.2009 12.40

Vihreä Lanka

Keisaripingviinejä uhkaa sukupuutto. Tutkijoiden arvion mukaan niiden määrä vähenee 95 prosenttia vuosisadan loppuun mennessä. 

Ilmaston lämpenemisen sulattamat jäätiköt jättävät elintilaa vain noin 600 yksilölle, tutkijat arvioivat Proceedings of the National Academy of Sciences-lehdessä julkaistussa tutkimuksessa.

Asiasta kertoo BBC.

Keisaripingviini on maailman suurin pingviinilaji. Yhdyskunnat sijaitsevat pääosin merijäällä, jolta pingviinit vaeltavat lisääntymään Etelämantereelle.

Merijään laajuus vaikuttaa myös krillien ja niitä syövien kalojen esiintymiseen. Molemmat ovat tärkeää ravintoa keisaripingviineille.

Tutkimuksessa yhdistettiin kansainvälisen ilmastopaneelin arviot merijäiden muutoksista ja yli 40 vuoden tutkimuksiin perustuvat pingviinien käyttäytymismallit.

Uutistoimisto Reuters kertoi eilen maanantaina, että ilmastonmuutos uhkaa myös Etelämannerta ympäröivissä merissä eläviä eläimiä, kuten merilukkeja ja merisiilejä.

Brittitutkija Simon Morley arvioi, että Etelämannerta ympäröivä meri on suuremmassa vaarassa kuin mikään muu ekosysteemi maailmassa.

”Tämä on yksi nopeimmin lämpeneviä alueita ja nämä eläimet ovat hyvin herkkiä lämpötilan vaihteluille”, Morley sanoo.




Viite