Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Kaj Widell/Keskustan kuvapankki

Tuomo Puumala.
Menetetty toivo? Keskustan varapuheenjohtaja Tuomo Puumalan puheenjohtajahaaveiden pelätään romuttuneen vaalirahasotkun takia.Kaj Widell/Keskustan kuvapankki

Menetetty toivo? Keskustan varapuheenjohtaja Tuomo Puumalan puheenjohtajahaaveiden pelätään romuttuneen vaalirahasotkun takia.

Keskustalla ei ole ketään Vanhasen tilalle

24.9.2009 8.29

Josi Tikkanen

Keskusta saa etsiä suurennuslasilla seuraajaa puheenjohtajalleen Matti Vanhaselle, mikäli pääministeri joutuisi paisuvan kohun takia eroamaan.

Koko puolue näyttää olevan mukana erilaisissa vaalirahaskandaaleissa. Puolueen ministeriryhmästä ei löydy kuin kaksi ministeriä, jotka eivät ole joutuneet kohujen keskiöön.

Alue- ja kuntaministeri Mari Kiviniemi ei ole saanut rahaa Kehittyvien maakuntien Suomelta, eikä kohun kohteeksi joutuneilta säätiöiltä. Hän sai kuitenkin rahaa Huomisen Suomi ry:ltä lähes 60 000 euroa, josta yli puolet on erittelemättömiä seminaarituloja.

Toinen vielä vaalirahoissa ryvettymätön keskustan ministeri on maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila, joka maksoi 33 000 euron vaalikampanjansa suurimmaksi osaksi itse ottamallaan lainalla.

Myös ministeriryhmän ulkopuoliset nuoret kyvyt ovat kompastelleet vaalirahakohun uusimmissa käänteissä. Kansanedustaja Antti Kaikkonen joutui eroamaan Nuorisosäätiön puheenjohtajan paikalta, kun kävi ilmi, että RAY:n rahoittama säätiö oli tukenut Vanhasta ja Kaikkosta vaaleissa rahallisesti.

Eilen keskiviikkona Helsingin Sanomat uutisoi myös seuraavaksi keskustan puheenjohtajaksi veikatun, kansanedustaja Tuomo Puumalan junailleen itselleen 5 000 euroa Maaseudun kukkaisrahastosäätiöstä, jota hallitsee hallitsee Keskustanuoret. Puumala on Keskustanuorten puheenjohtaja.

Puumalan syyskuun alussa Korpilahdella pitämä, keskustaa arvosteleva räväkkä puhe tulkittiin puheenjohtajakisan aloitukseksi. Helsingin Sanomien mukaan keskustassa Puumalan puheenjohtajakampanjaa pidetään tämänpäiväisten paljastusten jälkeen ennätyslyhyenä.




Viite