Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

verkkoapila.fi

Kuvakaappaus Verkkoapilasta.
Uusi kulma? Ahti Pekkala kysyy Verkkoapilassa, milloin media palauttaa saamansa vaalirahat.verkkoapila.fi

Uusi kulma? Ahti Pekkala kysyy Verkkoapilassa, milloin media palauttaa saamansa vaalirahat.

Keskustaveteraani: Hesarin palautettava vaalirahat

23.9.2009 11.37

Josi Tikkanen

Ministerinäkin toiminut keskustan Ahti Pekkala katsoo, että median pitäisi palauttaa politiikoilta vaali-ilmoituksista saamansa rahat.

"Puolueethan tuskin edes näkivät rahoja ennen kuin ne vilahtivat median pussiin. Iso osa Novankin rahoista taisi mennä Sanoma-yhtiölle", Pekkala sanoo keskustalaisen Verkkoapilan haastattelussa.

Pekkalan mielestä esimerkiksi Novan konkurssipesän rahoja perätään väärästä paikasta. Kohteena pitäisi olla esimerkiksi Helsingin Sanomat.

"Siitä tuli loppukäyttäjä. Eikö sen pitäisi palauttaa rahat", Pekkala kysyy.

Mauno Koiviston ja Kalevi Sorsan hallituksissa ministerinä toiminut Pekkala sanoo, että keskustan muita puolueita julmempi kohtelu julkisuudessa on vanha ilmiö.

"Jos joku rahoittaa keskustaa, se tulkitaan ilman muuta rikosluontoiseksi. Jos kokoomus saa rahaa, se on ainakin jossakin määrin moitittavaa. Jos ay-liike tai muut antavat rahaa vasemmistolle, se on asiallista. Ja vihreiden rahoittaminen on suorastaan isänmaallista", Pekkala väittää.

84-vuotias veteraanipoliitikko uskoo, että keskustan kannattajia huono julkisuus ei haittaa.

"Kenttä on kuitenkin tottunut meidän haukkumiseen. Se näkyy gallupeistakin, eivät ne ole paljon heiluneet", Pekkala sanoo Verkkoapilassa.


Lisää aiheesta:



Viite